Вјерници у Црној Гори и вечерас, осму недјељу заредом, на молебанима и у литијама

Срна
Вјерници у Црној Гори и вечерас, осму недјељу заредом, на молебанима и у литијама

ПОДГОРИЦА - Вјерници у Црној Гори ће осму недјељу заредом исказати противљење дискриминаторском Закону о слободи вјероисповијести у литијама и молебанима који се служе у храмовима Српске православне цркве (СПЦ).

Епископи будимљанско-никшићки Јоаникије и рашко-призренски и косовско-метохијски Теодосије ће од 16.00 часова предводити литију испред Храма Светог апостола Петра и Павла у Бијелом Пољу.
Молитвену литију улицама Подгорице вечерас ће од 19.00 часова предводити архимандрит Сава Јањић, игуман манастира Високи Дечани. Литија ће кренути од Саборног храма Христовог Васкрсења, а претходно ће бити служен молебан.

Архимандрид Сава јутрос у овом храму служи Свету литургију.

Молебан у Даниловграду почеће у 18.00 часова у Цркви Свете Текле, а потом ће улицама овог града проћи литија предвођена свештеницима.
У Саборном храму Светог Јована Владимира у Бару молебан ће почети у 18.00 часова, а потом ће од 19.00 часова кренути литија.
Молебан ће бити служен и у Будви у Цркви Свете Тројице у Старом граду, а потом ће услиједити литија.

Молитвена литија данас ће у 12.30 кренути од Цркве Свете Петке у Мурини према храму у Андријецвици, а у њој ће учествовати вјерни народ Горњег Полимља.

Молебани и молитвене литије вечерас ће бити одржани у Херцег Новом, Никшићу, Тивту, Котору, Плужинама, Пљевљима, Беранама.

Актуелна власт у Црној Гори врши притисак на запослене у војсци, полицији, просвјети, здравству и другим државним службама да не учествују у молитвеним литијама, а у неким службама траже и да се запослени потпишу да неће присуствовати вјерским обредима које организује СПЦ у Црној Гори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана