Више повријеђених у незгоди са балоном код Љубљане

Срна
Више повријеђених у незгоди са балоном код Љубљане

ЉУБЉАНА - Најмање шест лица повријеђено је у околини Љубљане у незгоди са балоном на топли ваздух и акција спасавања страдалих још траје, а тежина повреда још није позната.

Љубљанска полиција саопштила је да је о овој незгоди обавијештена око 10.00 часова, те да је, према првим подацима, повријеђено најмање шест путника, укључујући и пилота балона.

Тежина повреда настрадалих још није позната. На лицу мјеста интервенишу спасилачке екипе, преносе словеначки медији.

“Молимо све да својим присуством не ометају рад спасилачких екипа и да омогуће неометано спасавање, као и да поштују упутства полиције”, саопштено је из љубљанске Полицијске управе.

До незгоде је дошло на подручју између Љубљанског барја и насеља Шкофљица, гдје се 2012. године догодила најтежа несрећа с балоном на топли ваздух у Словенији до сада и једна од најтежих у свијету, у којој је погинуло шест људи, а више било теже повријеђено.

Велики балон је након панорамског разгледања неуспјешно покушао да атерира, у чему га је омео јак вјетар, па је дио путника испао из корпе у којој је било 32 људи. Многи су тешко настрадали и кад се након удараца корпа балона одбила од земље и налетјела на дрво, при чему се запалила купола.

Популарни панорамски комерцијални летови балоном су, због те несреће, више година били обустављени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана