Više povrijeđenih u nezgodi sa balonom kod Ljubljane

Srna
Više povrijeđenih u nezgodi sa balonom kod Ljubljane

LjUBLjANA - Najmanje šest lica povrijeđeno je u okolini Ljubljane u nezgodi sa balonom na topli vazduh i akcija spasavanja stradalih još traje, a težina povreda još nije poznata.

Ljubljanska policija saopštila je da je o ovoj nezgodi obaviještena oko 10.00 časova, te da je, prema prvim podacima, povrijeđeno najmanje šest putnika, uključujući i pilota balona.

Težina povreda nastradalih još nije poznata. Na licu mjesta intervenišu spasilačke ekipe, prenose slovenački mediji.

“Molimo sve da svojim prisustvom ne ometaju rad spasilačkih ekipa i da omoguće neometano spasavanje, kao i da poštuju uputstva policije”, saopšteno je iz ljubljanske Policijske uprave.

Do nezgode je došlo na području između Ljubljanskog barja i naselja Škofljica, gdje se 2012. godine dogodila najteža nesreća s balonom na topli vazduh u Sloveniji do sada i jedna od najtežih u svijetu, u kojoj je poginulo šest ljudi, a više bilo teže povrijeđeno.

Veliki balon je nakon panoramskog razgledanja neuspješno pokušao da aterira, u čemu ga je omeo jak vjetar, pa je dio putnika ispao iz korpe u kojoj je bilo 32 ljudi. Mnogi su teško nastradali i kad se nakon udaraca korpa balona odbila od zemlje i naletjela na drvo, pri čemu se zapalila kupola.

Popularni panoramski komercijalni letovi balonom su, zbog te nesreće, više godina bili obustavljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana