Вијести: Подгоричанка Кристина Баћовић умијешана у случај "Тунел"

Танјуг
Вијести: Подгоричанка Кристина Баћовић умијешана у случај "Тунел"

ПОДГОРИЦA- Црногорска полиција трага за Подгоричанком Кристином Баћовић, због сумње да је дио криминалне групе умешане у случај "Тунел", сазнају подгорички медији.

Баћовић је, према изворима "Вијести", идентификована као особа која је, користећи фалсификовану личну карту, изнајмила стан у сутерену из ког је прокопан тунел до депоа Вишег суда у Подгорици.

Њој се пре неколико дана изгубио сваки траг, а полиција и тужилаштво утврђују да ли је злоупотребила и своју мајку, која је управница судске писарнице. Руководилац Основног државног тужилаштва Подгорица, тужилац Душко Милановић, одговорио је “Вијестима” да је држављанка Црне Горе, коју сумњиче да је повезана са обијачима депоа, на одређени начин повезана са Вишим судом.

Казао је, међутим, да тужилаштво још нема довољно уверења или доказа да су криминалне групе копале тунел.

“То су, колико сам ја разумео, оперативни подаци полиције који тек треба да се истраже”, одговорио је Милановић. Оперативни подаци полиције говоре да су вође кавачког криминалног клана организовале копање подземног тунела, а инспектори и даље утврђују шта им је био главни циљ, преноси РТЦГ. Акција је према полицијским проценама коштала више стотина хиљада евра, а полицијска истрага засад иде у неколико праваца од којих је један и могућа веза тог клана са неким из подгоричког Вишег суда.

То, међутим, засад није поткрепљено доказима да би случај преузело Специјално државно тужилаштво од колега из подгоричког Основног државног тужилаштва које сада руководи предметом. Инспектори Одељења безбедности Подгорица јуче су покушавали да лоцирају и ухапсе Баћовић која је, како се верује, спона између запосленог у Вишем суду и "рудара" мафије, али и да је била веза између извршилаца посла и њихових помагача из Црне Горе “за којима се наставља интензивна потрага”, наводи РТЦГ.

Претходно, полиција и тужилаштво идентификовали су извођаче радова на копању тунела од сутерена зграде у подгоричкој Његошевој 12, до депоа Вишег суда. То су, према наводима истражитеља, учинили Вељко Марковић (32), његов стриц Милан Марковић (53), Дејан Јовановић (30) и Владимир Ерић (32) из Лознице. “Већина лица долази из Србије. Имали су одређене помагаче из Црне Горе…

За четири лица имамо поднесене кривичне пријаве и то су четири лица која су идентификована, и два неидентификована лица. Ту је и најмање још пет лица која су учествовала у овој кривичној радњи, али нису сви учествовали у самом ископавању тунела. Неки су били логистика, неки пружали другу врсту подршке”, рекао је јуче на конференцији за медије министар унутрашњих послова Црне Горе Филип Аџић. Имамо и траг који нас води према налогодавцима овог тешког кривичног дела, казао је Аџић.

Он је прецизирао да је њихов идентитет утврђен истрагом којом руководи Основно државно тужилаштво у Подгорици, али и да постоје материјални докази који их повезују са копањем тунела до зграде суда.

Одговарајући на питања Аџић је казао да су четворица осумњичених 11. септембра напустили Црну Гору, али да то нису учинили заједно, већ да су границу прешли у мањим групама. Објаснио је и да ће након стварања законских претпоставки за њима бити расписане међународне потернице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана