Vijesti: Podgoričanka Kristina Baćović umiješana u slučaj "Tunel"

Tanjug
Vijesti: Podgoričanka Kristina Baćović umiješana u slučaj "Tunel"

PODGORICA- Crnogorska policija traga za Podgoričankom Kristinom Baćović, zbog sumnje da je dio kriminalne grupe umešane u slučaj "Tunel", saznaju podgorički mediji.

Baćović je, prema izvorima "Vijesti", identifikovana kao osoba koja je, koristeći falsifikovanu ličnu kartu, iznajmila stan u suterenu iz kog je prokopan tunel do depoa Višeg suda u Podgorici.

Njoj se pre nekoliko dana izgubio svaki trag, a policija i tužilaštvo utvrđuju da li je zloupotrebila i svoju majku, koja je upravnica sudske pisarnice. Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica, tužilac Duško Milanović, odgovorio je “Vijestima” da je državljanka Crne Gore, koju sumnjiče da je povezana sa obijačima depoa, na određeni način povezana sa Višim sudom.

Kazao je, međutim, da tužilaštvo još nema dovoljno uverenja ili dokaza da su kriminalne grupe kopale tunel.

“To su, koliko sam ja razumeo, operativni podaci policije koji tek treba da se istraže”, odgovorio je Milanović. Operativni podaci policije govore da su vođe kavačkog kriminalnog klana organizovale kopanje podzemnog tunela, a inspektori i dalje utvrđuju šta im je bio glavni cilj, prenosi RTCG. Akcija je prema policijskim procenama koštala više stotina hiljada evra, a policijska istraga zasad ide u nekoliko pravaca od kojih je jedan i moguća veza tog klana sa nekim iz podgoričkog Višeg suda.

To, međutim, zasad nije potkrepljeno dokazima da bi slučaj preuzelo Specijalno državno tužilaštvo od kolega iz podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva koje sada rukovodi predmetom. Inspektori Odeljenja bezbednosti Podgorica juče su pokušavali da lociraju i uhapse Baćović koja je, kako se veruje, spona između zaposlenog u Višem sudu i "rudara" mafije, ali i da je bila veza između izvršilaca posla i njihovih pomagača iz Crne Gore “za kojima se nastavlja intenzivna potraga”, navodi RTCG.

Prethodno, policija i tužilaštvo identifikovali su izvođače radova na kopanju tunela od suterena zgrade u podgoričkoj Njegoševoj 12, do depoa Višeg suda. To su, prema navodima istražitelja, učinili Veljko Marković (32), njegov stric Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32) iz Loznice. “Većina lica dolazi iz Srbije. Imali su određene pomagače iz Crne Gore…

Za četiri lica imamo podnesene krivične prijave i to su četiri lica koja su identifikovana, i dva neidentifikovana lica. Tu je i najmanje još pet lica koja su učestvovala u ovoj krivičnoj radnji, ali nisu svi učestvovali u samom iskopavanju tunela. Neki su bili logistika, neki pružali drugu vrstu podrške”, rekao je juče na konferenciji za medije ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić. Imamo i trag koji nas vodi prema nalogodavcima ovog teškog krivičnog dela, kazao je Adžić.

On je precizirao da je njihov identitet utvrđen istragom kojom rukovodi Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, ali i da postoje materijalni dokazi koji ih povezuju sa kopanjem tunela do zgrade suda.

Odgovarajući na pitanja Adžić je kazao da su četvorica osumnjičenih 11. septembra napustili Crnu Goru, ali da to nisu učinili zajedno, već da su granicu prešli u manjim grupama. Objasnio je i da će nakon stvaranja zakonskih pretpostavki za njima biti raspisane međunarodne poternice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana