Велико невријеме на истоку Хрватске, бујице поплавиле саобраћајнице

Танјуг
Велико невријеме на истоку Хрватске, бујице поплавиле саобраћајнице

ЗАГРЕБ - Подручје града Бијелог Манастира у Осјечко-барањској жупанији на истоку Хрватске данас је погодило снажно невријеме са обилном кишом, градом, а градске саобраћајнице су поплавиле бујичне воде.

Олуја је кренула у мјесту Кнежево у којем су такођер поплављене улице и прилазни путеви, а бујчне воде су продрле подруме приватних кућа, преноси портал Индеџ.хр.

Из осјечког Центра за цивилну заштиту саопштено је да су ватрогасци интервенисали на подручју Доњег Михољца, Бијелог Манастира и Валпова и да се углавном радило о испумпавању воде из подрума, гаражних простора и приземних дијелова стамбених објеката и чишћењу зачепљених одводних канала.

Због накупљене воде на коловозу затворен је државни пут Д-517 испод подвожњака на улазу у Бијели Манастир, о чему је обавијештено предузеће Хрватске цесте. 

Средином маја Хрватску су погодиле велике поплаве изазване обилним падавинама када је у само 24 сата пало 250 литара кише по квадратном метру. 

Због раста ријеке Уне ситуација је тада била критична у Грачацу и у Хрватској Костајници гдје је проглашено ванредно стање, као и на подручју града Карловца кроз који пролазе четири ријеке Корана, Купа, Добра и Мрежница.

У периоду од 14. до 17. маја у Хрватској су на терен изашла 2.872 припадника ватрогасне службе који су имали више од 1.100 интервенција у одбрани од поплава, наводи се у подацима Хрватске ватрогасне заједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана