Veliko nevrijeme na istoku Hrvatske, bujice poplavile saobraćajnice

Tanjug
Veliko nevrijeme na istoku Hrvatske, bujice poplavile saobraćajnice

ZAGREB - Područje grada Bijelog Manastira u Osječko-baranjskoj županiji na istoku Hrvatske danas je pogodilo snažno nevrijeme sa obilnom kišom, gradom, a gradske saobraćajnice su poplavile bujične vode.

Oluja je krenula u mjestu Kneževo u kojem su također poplavljene ulice i prilazni putevi, a bujčne vode su prodrle podrume privatnih kuća, prenosi portal Indedž.hr.

Iz osječkog Centra za civilnu zaštitu saopšteno je da su vatrogasci intervenisali na području Donjeg Miholjca, Bijelog Manastira i Valpova i da se uglavnom radilo o ispumpavanju vode iz podruma, garažnih prostora i prizemnih dijelova stambenih objekata i čišćenju začepljenih odvodnih kanala.

Zbog nakupljene vode na kolovozu zatvoren je državni put D-517 ispod podvožnjaka na ulazu u Bijeli Manastir, o čemu je obaviješteno preduzeće Hrvatske ceste. 

Sredinom maja Hrvatsku su pogodile velike poplave izazvane obilnim padavinama kada je u samo 24 sata palo 250 litara kiše po kvadratnom metru. 

Zbog rasta rijeke Une situacija je tada bila kritična u Gračacu i u Hrvatskoj Kostajnici gdje je proglašeno vanredno stanje, kao i na području grada Karlovca kroz koji prolaze četiri rijeke Korana, Kupa, Dobra i Mrežnica.

U periodu od 14. do 17. maja u Hrvatskoj su na teren izašla 2.872 pripadnika vatrogasne službe koji su imali više od 1.100 intervencija u odbrani od poplava, navodi se u podacima Hrvatske vatrogasne zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana