Ватикан њуз: Папа Фрањо не долази у Црну Гору без пристанка СПЦ

Срна
Ватикан њуз: Папа Фрањо не долази у Црну Гору без пристанка СПЦ

ВАТИКАН - “Ватикан њуз”, официјелни портал који свакодневно извјештава о активностима папе Фрање и Римокатоличке цркве у свијету, сматра незамисливим да папа посјети Црну Гору без пристанка Српске православне цркве /СПЦ/.

Да би то учинио, папа прво морао да посјети Србију, преноси “Спутњик” члана “Ватикан њуза” о посјети премијера Црне Горе Душка Марковића Ватикану.

“Ватикан њуз” у тексту напомиње да српско православно становништво чини већину у Црној Гори, а да римокатолици имају само двије епархије са око 20.000 вјерника.

Према наводима овог портала, Црна Гора је једна од најмањих држава у Европи и да, иако је увела евро као валуту, још није постала дио ЕУ, те да папа никада није посјету ову земљу, независну од 2006. године.

“То би било незамисливо без пристанка Српске православне цркве. Да би то учинио, папа би прво морао да посјети Србију”, закључује “Ватикан њуз”.

Црногорски премијер Душко Марковић саопштио је након аудијенције код папе да ће поглавар Римокатоличке цркве сљедеће године посјетити Црну Гору, као и да ће датум посјете бити усаглашен накнадно. Ту вијест пренијели су сви црногорски медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана