Укинута Интерполова потерница за црногорским бизнисменом Душком Кнежевићем

Г.С.
Укинута Интерполова потерница за црногорским бизнисменом Душком Кнежевићем

Интерпол је укинуо националну и одбио да изда црвену потјерницу за бизнисменом Душком Кнежевићем, који већ дуже вријеме борави у Лондону, преноси Глас јавности.

Комисија Интерпола је закључила да би одржавање активним оспорених података и објављивање Црвене потјернице, могло имати значајне негативне импликације по неутралност Организације, а за коју се може перципирати да се неосновано мијеша у домаћу политику земље у питању или у њене односе са другим земљама чланицама Интерпола.

У том смислу комисија је закључила да постоји доминантна политичка димензија у овом случају као и ризик по неутралност Организације, те стога информације пружене од стране НЦБ Црна Гора нису у складу са чланом 3 Устава Интерпола.

Послије деценија у коме су перципирани као партнери, Ђукановић и Кнежевић имали су мањих спорова у посљедњих 15 година, али у отворени сукоб улазе послије парламентарних избора у Црној Гори 2016. године.

Кнежвић је због притиска режима морао да написти Црну Гору.

Компанију „Атлас групу" основао је прије готово 30 година и на њеном челу се и даље налази.

Око 30 компанија директно или индиректно дио су „Атлас групе", Кнежевићевог пословног подухвата још из времена Југославије.

У Србији је био власник „Атлас банке" коју је продао грчкој „Пиреус банци", а повратак на тржиште покушао је берзанском куповином акција „Универзал банке".

Био је власник и кошаркашког клуба „Атлас" у Београду - насталог куповином „КК Беопетрол", па угашеног неколико година касније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана