Ухапшени предсједник синдиката Војске Црне Горе и његова супруга, након саслушања задржани у притвору

ГС
Ухапшени предсједник синдиката Војске Црне Горе и његова супруга, након саслушања задржани у притвору

ПОДГОРИЦА - Предсједник Синдиката одбране Војске Црне Горе Здравко Касалица и његова супруга адвокат Македонка Касалица ухапшени су синоћ у Подгорици и задржани у притвору након саслушања у Специјалном полицијском одјељењу, рекао је адвокат Владан С. Бојић.

Бојић је навео да је брачни пар Касалица неосновано лишен слободе након претреса адвокатске канцеларије Македонке Касалице, изузимања списа, рачунара, уређаја и њихових саслушања у својству грађана.

- Стављено им је на терет нешто као утаја пореза и фасцинирајуће ступидно конструисано прање пара преко суда. Наиме, колегиница је успијевала у бројним споровима заступајући разне запослене против државе - навео је Бојић.
Он је рекао да је Македонки Касалици, којој је нарушено здравље, позлило након претреса адвокатске канцеларије "па је прије саслушања интервенисала Хитна помоћ, а након вишечасовног саслушања, одмах по лишењу слободе, полиција ју је пребацила је у Ургентни центар", преносе црногорски медији.

Бојић је рекао да је Здравко Касалица "молио да њега ухапсе умјесто супруге" и упитао полицију да ли га лишавају слободе "невиног зато што је Србин и што је неизмјерно привржен прогоњеној Српској православној цркви за коју је спреман да жртвује и свој живот". Касалица је од инспектора тражио да му не малтретирају породицу, истичући да "зна да их хапсе по наређењу министра одбране Предрага Бошковића који им се свети због подршке Митрополији црногорској приморкој, а не због пропуста његове супруге јер их она није ни починила".

Касалица је поручио полицији и да су ноћас сахранили патриотизам у њему према оваквој Црној Гори, којој је часно служио цијели свој живот.

- Према мом мишљењу, у радњама и околностима који су стављени на терет нема ничега што би могло представљати биће ма којег кривичног дела. Такозвано задржавање је одређено без икаквог смисла и елементарне логике, а о праву, неозбиљно би било ма шта умјесно проговорити - рекао је Бојић.
Он сматра да је хапшење Македонке Касалице било само провидан параван за хапшење Здравка Касалице.

- Јако сам забринут што је овим репресивним чином Црна Гора неповратно одведена на погубну странпутицу, саму литицу општег понора. Све ово што се јуче и до поноћи дешавало не може се никаквим правом и законима објаснити - додао је Бојић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана