Uhapšeni predsjednik sindikata Vojske Crne Gore i njegova supruga, nakon saslušanja zadržani u pritvoru

GS
Uhapšeni predsjednik sindikata Vojske Crne Gore i njegova supruga, nakon saslušanja zadržani u pritvoru

PODGORICA - Predsjednik Sindikata odbrane Vojske Crne Gore Zdravko Kasalica i njegova supruga advokat Makedonka Kasalica uhapšeni su sinoć u Podgorici i zadržani u pritvoru nakon saslušanja u Specijalnom policijskom odjeljenju, rekao je advokat Vladan S. Bojić.

Bojić je naveo da je bračni par Kasalica neosnovano lišen slobode nakon pretresa advokatske kancelarije Makedonke Kasalice, izuzimanja spisa, računara, uređaja i njihovih saslušanja u svojstvu građana.

- Stavljeno im je na teret nešto kao utaja poreza i fascinirajuće stupidno konstruisano pranje para preko suda. Naime, koleginica je uspijevala u brojnim sporovima zastupajući razne zaposlene protiv države - naveo je Bojić.
On je rekao da je Makedonki Kasalici, kojoj je narušeno zdravlje, pozlilo nakon pretresa advokatske kancelarije "pa je prije saslušanja intervenisala Hitna pomoć, a nakon višečasovnog saslušanja, odmah po lišenju slobode, policija ju je prebacila je u Urgentni centar", prenose crnogorski mediji.

Bojić je rekao da je Zdravko Kasalica "molio da njega uhapse umjesto supruge" i upitao policiju da li ga lišavaju slobode "nevinog zato što je Srbin i što je neizmjerno privržen progonjenoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi za koju je spreman da žrtvuje i svoj život". Kasalica je od inspektora tražio da mu ne maltretiraju porodicu, ističući da "zna da ih hapse po naređenju ministra odbrane Predraga Boškovića koji im se sveti zbog podrške Mitropoliji crnogorskoj primorkoj, a ne zbog propusta njegove supruge jer ih ona nije ni počinila".

Kasalica je poručio policiji i da su noćas sahranili patriotizam u njemu prema ovakvoj Crnoj Gori, kojoj je časno služio cijeli svoj život.

- Prema mom mišljenju, u radnjama i okolnostima koji su stavljeni na teret nema ničega što bi moglo predstavljati biće ma kojeg krivičnog dela. Takozvano zadržavanje je određeno bez ikakvog smisla i elementarne logike, a o pravu, neozbiljno bi bilo ma šta umjesno progovoriti - rekao je Bojić.
On smatra da je hapšenje Makedonke Kasalice bilo samo providan paravan za hapšenje Zdravka Kasalice.

- Jako sam zabrinut što je ovim represivnim činom Crna Gora nepovratno odvedena na pogubnu stranputicu, samu liticu opšteg ponora. Sve ovo što se juče i do ponoći dešavalo ne može se nikakvim pravom i zakonima objasniti - dodao je Bojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana