Ухапшена три лица због паљења црногорске заставе у Будви

Srna
Ухапшена три лица због паљења црногорске заставе у Будви

ПОДГОРИЦА - Црногорска полиција ухапсила је данас три лица којима је Тужилаштво одредило задржавање до 72 часа због сумње да су у Будви запалила заставу Црне Горе.

У саопштењу је наведено да су, по налогу државног тужиоца у Котору, ухапшена лица чији су иницијали И.Р. /30/ из Плава, Н.Ш. /26/ из Андријевице и М.Ш. /25/ из Даниловграда, а осумњичена су да су у недјељу, 16. фебруара, починила кривично дјело повреда угледа Црне Горе.

Руководилац Јединице за општи криминалитет у Центру безбједности Будва Веско Недовић рекао је да су 16. фебруара око поноћи обавијештени да је запаљена застава Црне Горе, која је била истакнута на јарболу на шеталишту Словенска обала, у близини рта Завала.

"Службеници Центра безбједности Будва су на терену установили да је застава спуштена са јарбола и запаљена", рекао је Недовић.

Недовић је навео да је о догађају упознат надлежни државни тужилац у Котору, по чијем налогу су службеници Центра безбједности Будва изршили увиђај, а који је наложио предузимање мјера и радњи на расвјетљавању догађаја и идентификацији извршилаца.

"Резултат предузетих мјера и радњи припадника Центра безбједности Будва је идентификација осумњичених лица. Ријеч је о лицима чији су иницијали И.Р, Н.Ш. и М.Ш", рекао је Недовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана