Uhapšena tri lica zbog paljenja crnogorske zastave u Budvi

Srna
Uhapšena tri lica zbog paljenja crnogorske zastave u Budvi

PODGORICA - Crnogorska policija uhapsila je danas tri lica kojima je Tužilaštvo odredilo zadržavanje do 72 časa zbog sumnje da su u Budvi zapalila zastavu Crne Gore.

U saopštenju je navedeno da su, po nalogu državnog tužioca u Kotoru, uhapšena lica čiji su inicijali I.R. /30/ iz Plava, N.Š. /26/ iz Andrijevice i M.Š. /25/ iz Danilovgrada, a osumnjičena su da su u nedjelju, 16. februara, počinila krivično djelo povreda ugleda Crne Gore.

Rukovodilac Jedinice za opšti kriminalitet u Centru bezbjednosti Budva Vesko Nedović rekao je da su 16. februara oko ponoći obaviješteni da je zapaljena zastava Crne Gore, koja je bila istaknuta na jarbolu na šetalištu Slovenska obala, u blizini rta Zavala.

"Službenici Centra bezbjednosti Budva su na terenu ustanovili da je zastava spuštena sa jarbola i zapaljena", rekao je Nedović.

Nedović je naveo da je o događaju upoznat nadležni državni tužilac u Kotoru, po čijem nalogu su službenici Centra bezbjednosti Budva izršili uviđaj, a koji je naložio preduzimanje mjera i radnji na rasvjetljavanju događaja i identifikaciji izvršilaca.

"Rezultat preduzetih mjera i radnji pripadnika Centra bezbjednosti Budva je identifikacija osumnjičenih lica. Riječ je o licima čiji su inicijali I.R, N.Š. i M.Š", rekao je Nedović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana