Ухапшен Слободан Кашћелан, наводни вођа кавачког клана

Танјуг, Агенције
Foto: vijesti.me

КОТОР - Полиција је синоћ ухапсила у Котору наводног вођу кавачког криминалног клана Слободана Кашћелана, јављају подгориче "Вијести".

Како наводи лист, позивајући се на неименовани извор укључен у истрагу, Кашћелан је ухапшен због сумње да је организовао криминалну групу, која је починила и планирала више тешких кривичних дела, за које је запрећена казна и до 40 година затвора.

Како се додаје, ухапшене су још најмање четири особе.

Према информацијама „Вијести“, Кашћелан и тројица наводних припадника те криминалне групе ухапшени су у Котору, а један у Пљевљима.

Кашћелан је у полицијској евиденцији означен као један од вођа кавачког клана, поред Радоја Звицера.

Црногорска полиција објавила снимак хапшења Кашћелана.

Због ове акције полиције, сазван је хитан састанак у Подгорици.

Кашћелан се иначе, са слободе брани од оптужби да је извршио кривично дјело  зеленашење.

Таква одлука донијета је крајем 2019. године, након што је суд прихватио кауцију од нешто више од 500.000 евра у противвриједности некретнина.

Кашћелан је оптужен за зеленаштво извршено на организован начин, иако му Специјално државно тужилаштво на терет стављало и тежа кривична дјела.

Кашћелан је крајем јуна 2016. године рањен у Новом Саду, а недаво је, како је раније саопштено, полиција спријечила његово убиство.

Његова ликвидација је наводно планирана за 22. јануар, када је блиндираним аутомобилом долазио на суђење у Виши суд у Подгорици.

Кашћелан је тог дана требало да буде нападнут на једном од семафора у Подгорици док се налазио у аутомобилу , а план криминалне групе био је да активирају импровизовану експлозивну направу, коју би поставили тако што би мотоциклом пришли његовом возилу и магнетом је прикачили.

Тада је саопштено да је полиција спријечила убиство Кашћелана током покушаја извршења тог кривичног дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана