Uhapšen Slobodan Kašćelan, navodni vođa kavačkog klana

Tanjug, Agencije
Foto: vijesti.me

KOTOR - Policija je sinoć uhapsila u Kotoru navodnog vođu kavačkog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana, javljaju podgoriče "Vijesti".

Kako navodi list, pozivajući se na neimenovani izvor uključen u istragu, Kašćelan je uhapšen zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu, koja je počinila i planirala više teških krivičnih dela, za koje je zaprećena kazna i do 40 godina zatvora.

Kako se dodaje, uhapšene su još najmanje četiri osobe.

Prema informacijama „Vijesti“, Kašćelan i trojica navodnih pripadnika te kriminalne grupe uhapšeni su u Kotoru, a jedan u Pljevljima.

Kašćelan je u policijskoj evidenciji označen kao jedan od vođa kavačkog klana, pored Radoja Zvicera.

Crnogorska policija objavila snimak hapšenja Kašćelana.

Zbog ove akcije policije, sazvan je hitan sastanak u Podgorici.

Kašćelan se inače, sa slobode brani od optužbi da je izvršio krivično djelo  zelenašenje.

Takva odluka donijeta je krajem 2019. godine, nakon što je sud prihvatio kauciju od nešto više od 500.000 evra u protivvrijednosti nekretnina.

Kašćelan je optužen za zelenaštvo izvršeno na organizovan način, iako mu Specijalno državno tužilaštvo na teret stavljalo i teža krivična djela.

Kašćelan je krajem juna 2016. godine ranjen u Novom Sadu, a nedavo je, kako je ranije saopšteno, policija spriječila njegovo ubistvo.

Njegova likvidacija je navodno planirana za 22. januar, kada je blindiranim automobilom dolazio na suđenje u Viši sud u Podgorici.

Kašćelan je tog dana trebalo da bude napadnut na jednom od semafora u Podgorici dok se nalazio u automobilu , a plan kriminalne grupe bio je da aktiviraju improvizovanu eksplozivnu napravu, koju bi postavili tako što bi motociklom prišli njegovom vozilu i magnetom je prikačili.

Tada je saopšteno da je policija spriječila ubistvo Kašćelana tokom pokušaja izvršenja tog krivičnog djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana