Ухапшен припадник кавачког клана у бјекству

GS
Foto: AA

Одбјегли припадник кавачког клана Срђо Јуришевић ухапшен је због сумње да је учествовао у убиству у шкаљарца Николе Станишића на Ловћену.

Из Управе полиције (УП) саопштено је да је Јуришевић ухапшен на Косову, након вишемјесечне интензивне и континуиране размјене оперативних података “спроведене између надлежне јединице Сектора за борбу против криминала Управе полиције са надлежним службама Косова, а у оквиру циљане потраге”.

– Он се на територији Косова скривао под лажним идентитетом. С.Ј. је у оперативним евиденцијама Управе полиције важи за припадника једне организоване криминалне групе. Он је ухапшен по међународној потјерници Црне Горе, расписаној од стране НЦБ Интерпол Подгорица, а ради обезбјеђења његовог присуства кривичном поступку који се против њега води пред правосудним органима наше државе због кривичног дјела стварање криминалне организације и кривичног дјела тешко убиство – саопштили су из полиције.

Прецизирали су да Јуришевића сумњиче да је заједно са другим лицима током 2020. године постао члан криминалне организације која је, сходно криминалном плану, планирала убиство Станишића, пишу Вијести.

– Те да је учествовао у радњама које су претходиле хапшењу Н.С. као и уклањању трагова овог кривичног дјела након што је Н.С. убијен – кажу из УП.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана