Uhapšen pripadnik kavačkog klana u bjekstvu

GS
Foto: AA

Odbjegli pripadnik kavačkog klana Srđo Jurišević uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu u škaljarca Nikole Stanišića na Lovćenu.

Iz Uprave policije (UP) saopšteno je da je Jurišević uhapšen na Kosovu, nakon višemjesečne intenzivne i kontinuirane razmjene operativnih podataka “sprovedene između nadležne jedinice Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije sa nadležnim službama Kosova, a u okviru ciljane potrage”.

– On se na teritoriji Kosova skrivao pod lažnim identitetom. S.J. je u operativnim evidencijama Uprave policije važi za pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe. On je uhapšen po međunarodnoj potjernici Crne Gore, raspisanoj od strane NCB Interpol Podgorica, a radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred pravosudnim organima naše države zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog djela teško ubistvo – saopštili su iz policije.

Precizirali su da Juriševića sumnjiče da je zajedno sa drugim licima tokom 2020. godine postao član kriminalne organizacije koja je, shodno kriminalnom planu, planirala ubistvo Stanišića, pišu Vijesti.

– Te da je učestvovao u radnjama koje su prethodile hapšenju N.S. kao i uklanjanju tragova ovog krivičnog djela nakon što je N.S. ubijen – kažu iz UP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana