Ухапшен отац који је убио своје троје дјеце

Срна
Ухапшен отац који је убио своје троје дјеце

ЗАГРЕБ - Ухапшен је отац који је убио своје троје дјеце у загребачком насељу Млинови, те покушао да изврши самоубиство, потврђено је из загребачке Полицијске управе.

Мушкарац је раније данас уз полицијску пратњу пребачен у Клинику за психијатрију у Врапче, а затим приведен у криминалистичку полицију на испитивање.

Харалд Копиц је данас у болници проговорио о својим мотивима убиства дјеце, те рекао му је жао што је још жив, пише портал “Индекс”.

Он је рекао да је дуго без посла, да му је истекла најамнина за стан, да више није имао куда да оде, те је због тога одлучио себи одузети живот, а прије тога и властитој дјеци како “не би био сам, већ како би и дјеца била заједно уз њега када умре”.

Троструки убица је рекао да кад би имао могућност и начин поново би покушао самоубиство, што је раније покушао када је попио више од 100 таблета након убиства дјеце.

Обдукција на тијелима убијене дјеце је готова, али се раде додатни токсиколошки прегледи како би се утврдило како су убијена, тровањем таблетама или гушењем.

Незапамћену трагедију која је потресла Хрватску, коментарисао је и психијатар Херман Вукшић који је рекао да овај случај институције нису могле спријечити.

“Овај акт се може гледати као, што ми зовемо, проширено самоубиство. Човјек диже руку на себе и најближу околину, у овом случају на своју дјецу. Њих сматра дијелом свог психолошког и органског састава те убија и њих”, објаснио је он, преноси портал “Индекс”.

Троструко убиство дјеце догодило се у ноћи између петка и суботе, 24. и 25. септембра, у загребачком насељу Млинови.

Близанце од седам и дјечака од четири године убио је њихов отац, педесетшестогодишњи држављанин Аустрије Харалд Копиц, који је потом покушао да и себи одузме живот.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана