Ухапшен 51 навијач, три полицајца у болници (VIDEO)

ГС
Ухапшен 51 навијач, три полицајца у болници (VIDEO)

СПЛИТ - У Сплиту је ухапшен 51 навијач због учешћа у нередима након меча Хајдука и Динама, а три полицајца су превезена у болницу.

Нереди су избили након завршетка утакмице полуфинала Купа Хрватске између Хајдука и Динама која је завршила резултатом 0:1. Након завршетка утакмице, група домаћих навијача је утрчала у терен у циљу напада на гостујућу екипу и навијаче.

Нереди су избили синоћ послије утакмице када су припадници навијачке групе “Торцида” пробили ограду на стадиону Пољуд и изашли на терен, након чега су, пошто су фудбалери оба тима побјегли, појурили ка трибини гдје су били навијачи загребачког тима “Бед Блу Бојс”.

Полиција је успјела да спријечи сукоб двије групе тако што је отјерала навијаче Хајдука назад на своју трибину, одакле су они столицама и бакљама гађали припаднике органа јавног реда.

Сукоби навијачких група пренијели су се изван стадиона, а из сплитско-далматинске Полицијске управе је саопштено да су навијачи наставили нападе у којима су повријеђена три полицајца и превезена у болницу, а једно возило оштећено.

Запаљено је више контејнера на улицама, а пожари су пријетили да се пренесу на оближње аутомобиле, што су спријечили ватрогасци које су штитили полицајци.

Подручје око стадиона је надлијетао хеликоптер, а полиција је наставила да надзире јавна мјеста да би спријечила даља окупљања навијача послије престанка нереда око 22.30 часова, пренијели су медији у Хрватској.

Фудбалере Динама полиција је пустила са стадиона у 23.00, а градоначелник Сплита Ивица Пуљак на “Фејсбуку” је осудио нереде и додао да “нема оправдања за насиље”.

 Динамо је у полуфиналу Купа као гост побиједио Хајдук 1:0 голом Сандра Куленовића у 15. минуту, док је у другом полуфиналу “Ријека” идентичним резултатом поразила Локомотиву.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана