Инцидент у Сплиту: Ученик на часу жељезном шипком пријетио наставнику и вршњацима

GS
Foto: Ilustracija

Хрватски саборски заступник Моста Никола Грмоја позвао је у понедјељак надлежне да расвијетле случај у основној школи Строжанац, гдје је прошле седмице ученик петог разреда, према тврдњама родитеља, на часу пријетио жељезном шипком вршњацима и наставнику.

Тражимо да се расвијетли овај случај и испита што се догодило, а ја ћу се заступничким питањем обратити министру науке и образовања Радовану Фухсу – рекао је Грмоја на конференцији за новинаре испред школе у Строжанцу, мјесту источно од Сплита, којој је се налазила и група забринутих родитеља.

За вријеме наставе ученик петог разреда је из своје торбе извадио жељезну шипку дугу 30 центиметара и питао наставника зна ли он што је то, на што му је професор одговорио да зна. Након тога ученик је изјавио да је он “нови К. К.” (ученик који је извршио масакр у београдској школи) и пришао једној дјевојчици те рекао “бум”, рекао је један од родитеља.

Родитељи су рекли Грмоји да директорка школе Жана Прижмић посједује ту шипку у својој канцеларији те да је послије тог инцидента позвана полиција, али она није реаговала, пише Н1.

– Не могу знати зашто полиција није реаговала, то би требало питати главног директора полиције и министра МУП Хрватске Давора Божиновића. Очигледно се догодио пропуст –  казао је Грмоја.

На упит како бисмо се као друштво требали поставити у таквим случајевима, Грмоја је рекао како “не бисмо томе требали давати превише простора, али требамо то јасно осудити”.

Поручио је да треба деполитизовати школски систем, јер школски одбори функционишу као продужена рука политике, а учитељима, наставницима и професорима треба вратити достојанство и ауторитет тако да их се адекватно плата за посао који раде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана