Убијени Перуничић за Шпанце био Славиша из БиХ

ГС
Убијени Перуничић за Шпанце био Славиша из БиХ

МАДРИД, БЕОГРАД - Баранина Милоша Перуничића, који је наводно близак кавчанима, Шпанци су регистровали као Славишу З., човјека који је ушао у њихову земљу прије седам година са бх. пасошем и који је недавно изашао из затвора гдје је провео шест година због шверца кокаина.

Како преноси Телеграф, Славиша З., односно Перуничић, убијен је око 14 часова у елитном насељу у Марбељи, недалеко од мјеста гдје је живио. У кварту гдје је изрешетан на самом пјешачком прелазу не догађају се обрачуни често, пошто је у питању богаташки крај гдје некретнине коштају и по 800.000 евра. У Перуничића је непознати мушкарац, обучен у тегет бермуде и јакну, са капом на глави и маском на лицу испалио најмање 12 хитаца из полуаутоматског оружја. Најмање шест метака се зарило у тијело Перуничића који је пао као покошен, док су остали меци завршили у возилу које је било паркирано тик уз пјешачки прелаз.

Жртва је, пишу шпански медији, снимила посљедње тренутке свог живота. Наводно је непосредно прије убиства снимао аудио поруку у којој се у једном тренутку чуо уплашени глас и ријечи: "Неко пуца", а потом се чуо звиждук метака и Перуничић је остао да лежи насред улице, док се убица дао у бијег.

Према неким информацијама, убица је побјегао у црном аутомобилу, док поједини медији пак наводе да је побјегао на мотоциклу, који је наводно, са све фантомком пронађен на другом крају града.

Шпански медији извјештавајући о овом злочину кажу да се и даље не зна прави идентитет жртве. Код убијеног је наводно пронађен бх. пасош који се води на Славишу З., који је ушао у Шпанију 2013. године. Нико не зна како је тачно ушао у Шпанију ни зашто је баш изабрао ову државу за своје скровиште. Већ у септембру наредне године, тај исти Славиша је ухапшен након што је ухваћен на броду са 31 килограмом кокаина недалеко од обала Сеуте.

Тужилац је тражио 13 година робије за Славишу, али је на крају осуђен на шест година робије, а већину казне служио је у затвору Ботагуегос у Алхесирасу. Наводно је Славиша у затвору показао изузетно владање, због чега је и награђиван, а требало је, када се једном коначно нађе на слободи, да крене "новим путем". Наводно се бавио спортом и показао се као добар фудбалер и одличан спортиста, који је чак добио похвалу и тамошњег министра унутрашњих послова, али шпански медији нису могли да потврде ту информацију. Почетком 2019. отпуштен је из затвора због доброг владања, а остатак казне требало је да одслужи условно. Вратио се у Марбељу гдје је изнајмио стан који је удаљен мање од 100 метара од пјешачког прелаза гдје је ликвидиран усред бијела дана. Вјерује се да се враћао из продавнице, јер је у руци држао папирну кесу у којој се обично носе намирнице.

Убиство се догодило непосредно прије његовог протјеривања, јер је Перуничић по истеку условне казне требало да напусти земљу. Он је наводно покушавао да се жали на тај дио пресуде, међутим, све његове жалбе су одбијене, а како није имао породицу нити било шта што би га везивало за Шпанију, до краја године требало је да заувек напусти територију ове државе и да се не враћа.

Шпански медији истичу и да није најјасније како је Перуничић, односно Славиша, зарађивао за живот. Наводно су му неки пријатељи нудили посао по изласку из затвора, али како га је чекало протјеривање и није имао уредне папире, није могао да се запосли и добије уговор о раду.

"Наводно је све послове одбијао јер није желио пријатељима да ствара невоље тако што би радио на црно", тврди извор упућен у читав случај.

Такође, није познато ни какви су били планови Перуничића након што коначно напусти Шпанију, али како наводи лист, какви год да су били "угашени су у 13:56 часова у елитном насељу у Марбељи". Полиција и даље трага за убицама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана