Ubijeni Peruničić za Špance bio Slaviša iz BiH

GS
Ubijeni Peruničić za Špance bio Slaviša iz BiH

MADRID, BEOGRAD - Baranina Miloša Peruničića, koji je navodno blizak kavčanima, Španci su registrovali kao Slavišu Z., čovjeka koji je ušao u njihovu zemlju prije sedam godina sa bh. pasošem i koji je nedavno izašao iz zatvora gdje je proveo šest godina zbog šverca kokaina.

Kako prenosi Telegraf, Slaviša Z., odnosno Peruničić, ubijen je oko 14 časova u elitnom naselju u Marbelji, nedaleko od mjesta gdje je živio. U kvartu gdje je izrešetan na samom pješačkom prelazu ne događaju se obračuni često, pošto je u pitanju bogataški kraj gdje nekretnine koštaju i po 800.000 evra. U Peruničića je nepoznati muškarac, obučen u teget bermude i jaknu, sa kapom na glavi i maskom na licu ispalio najmanje 12 hitaca iz poluautomatskog oružja. Najmanje šest metaka se zarilo u tijelo Peruničića koji je pao kao pokošen, dok su ostali meci završili u vozilu koje je bilo parkirano tik uz pješački prelaz.

Žrtva je, pišu španski mediji, snimila posljednje trenutke svog života. Navodno je neposredno prije ubistva snimao audio poruku u kojoj se u jednom trenutku čuo uplašeni glas i riječi: "Neko puca", a potom se čuo zvižduk metaka i Peruničić je ostao da leži nasred ulice, dok se ubica dao u bijeg.

Prema nekim informacijama, ubica je pobjegao u crnom automobilu, dok pojedini mediji pak navode da je pobjegao na motociklu, koji je navodno, sa sve fantomkom pronađen na drugom kraju grada.

Španski mediji izvještavajući o ovom zločinu kažu da se i dalje ne zna pravi identitet žrtve. Kod ubijenog je navodno pronađen bh. pasoš koji se vodi na Slavišu Z., koji je ušao u Španiju 2013. godine. Niko ne zna kako je tačno ušao u Španiju ni zašto je baš izabrao ovu državu za svoje skrovište. Već u septembru naredne godine, taj isti Slaviša je uhapšen nakon što je uhvaćen na brodu sa 31 kilogramom kokaina nedaleko od obala Seute.

Tužilac je tražio 13 godina robije za Slavišu, ali je na kraju osuđen na šest godina robije, a većinu kazne služio je u zatvoru Botaguegos u Alhesirasu. Navodno je Slaviša u zatvoru pokazao izuzetno vladanje, zbog čega je i nagrađivan, a trebalo je, kada se jednom konačno nađe na slobodi, da krene "novim putem". Navodno se bavio sportom i pokazao se kao dobar fudbaler i odličan sportista, koji je čak dobio pohvalu i tamošnjeg ministra unutrašnjih poslova, ali španski mediji nisu mogli da potvrde tu informaciju. Početkom 2019. otpušten je iz zatvora zbog dobrog vladanja, a ostatak kazne trebalo je da odsluži uslovno. Vratio se u Marbelju gdje je iznajmio stan koji je udaljen manje od 100 metara od pješačkog prelaza gdje je likvidiran usred bijela dana. Vjeruje se da se vraćao iz prodavnice, jer je u ruci držao papirnu kesu u kojoj se obično nose namirnice.

Ubistvo se dogodilo neposredno prije njegovog protjerivanja, jer je Peruničić po isteku uslovne kazne trebalo da napusti zemlju. On je navodno pokušavao da se žali na taj dio presude, međutim, sve njegove žalbe su odbijene, a kako nije imao porodicu niti bilo šta što bi ga vezivalo za Španiju, do kraja godine trebalo je da zauvek napusti teritoriju ove države i da se ne vraća.

Španski mediji ističu i da nije najjasnije kako je Peruničić, odnosno Slaviša, zarađivao za život. Navodno su mu neki prijatelji nudili posao po izlasku iz zatvora, ali kako ga je čekalo protjerivanje i nije imao uredne papire, nije mogao da se zaposli i dobije ugovor o radu.

"Navodno je sve poslove odbijao jer nije želio prijateljima da stvara nevolje tako što bi radio na crno", tvrdi izvor upućen u čitav slučaj.

Takođe, nije poznato ni kakvi su bili planovi Peruničića nakon što konačno napusti Španiju, ali kako navodi list, kakvi god da su bili "ugašeni su u 13:56 časova u elitnom naselju u Marbelji". Policija i dalje traga za ubicama.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana