У Вараждинској жупанији проглашена природна непогода због више узастопних земљотреса

Срна
У Вараждинској жупанији проглашена природна непогода због више узастопних земљотреса

ВАРАЖДИН- Вараждински жупан Радимир Чачић прогласио је природну непогоду за градова Лепоглава и Вараждинске Топлице, те општину Бедње усљед узастопних земљотреса, саопштено је из Жупаније.

"Узастопни земљотреси крајем 2020. и почетком 2021. године на подручју Лепоглаве, Вараждинских Топлица и Бедње узроковали су материјалну штету на стамбеним, привредним, сакралним и културним објектима. Према прелиминарној процјени градских и општинских комисија, штета износи 18,9 милиона куна /2,5 милиона евра/, па је жупан Чачић прогласио природну непогоду од потреса на тим подручјима", наведено је у саопштењу.

Градске и општинска комисија за процјену штета од природних непогода сада имају обавезу у законском року од 50 дана од дана проглашења природне непогодне уписати коначну процјену штете у Регистар, те податке доставити Жупанијској комисији, преносе данас хрватски медији.

Жупанијска комисија ће коначне процјене доставити Државној комисији за процјену штета од природних непогода са захтјевом за додјелу помоћи ублажавања и уклањања посљедица од потреса, саопштили су из Вараждинске жупаније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана