У Тужилаштву саслушани свештеници и предсједник Црквене општине топаљско-херцегновске

Срна
У Тужилаштву саслушани свештеници и предсједник Црквене општине топаљско-херцегновске

ПОДГОРИЦА - У тужилаштву у Херцег Новом данас су саслушани херцегновски свештеници Никола Тодоровић, Зоран Миљанић, Драго Пешикан, као и предсједник Црквене општине топаљско-херцегновске Зоран Лазаревић због прикупљања додатних информација у вези са молебаном и литијом који су одржани 21. јуна.

Лазаревић је рекао да у њиховим радњама нема елемената кривичног дјела које би потенцијално могло да им се ставља на терет, јер је тада постојала наредба о престанку епидемије у Црној Гори, што је и био разлог окупљања већег броја људи.

Свештеник Никола Тодоровић рекао је по изласку из тужилаштва да свештеници служе Господу, Светом Василију и свом народу, поштујући мјере земаљских закона, али прије свега мјере закона Божијих и да неће одступити док се не повуче закон који управо то скрнави.

"Ремети наше елементарно право да будемо људи Божији, да бранимо своје светиње. Не можемо да пристанемо на тај срамни закон", рекао је Тодоровић и додао да 30. август, када се одржавају избори у Црној Гори, није "дан Д", нити неки судбоносни дан.

Он је истакао да остају непоколебљиви када је ријеч о одбрани светиња, Цркве, достојанства, части и морала, објављено је на сајту Митрополије црногорско-приморске.

Отац Зоран Миљанић је нагласио да ће наставити своју борбу и да ће, као грађани другога реда који су у сопственој држави унижени, добити још већу снагу која се мјери Јеванђељем.

Протојереј Драган Пешикан је нагласио да су се свештеници данас одазвали позиву државног тужиоца да дају изјаве и да су се поручили да нису криви, да са својим народом бране Цркву Божију и да ће то радити до краја.

Новљани су и данас својим присуством испред Основног државног тужилаштва дали подршку свештенству Херцег Новог са јасном поруком да не дају светиње.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана