U Tužilaštvu saslušani sveštenici i predsjednik Crkvene opštine topaljsko-hercegnovske

Srna
U Tužilaštvu saslušani sveštenici i predsjednik Crkvene opštine topaljsko-hercegnovske

PODGORICA - U tužilaštvu u Herceg Novom danas su saslušani hercegnovski sveštenici Nikola Todorović, Zoran Miljanić, Drago Pešikan, kao i predsjednik Crkvene opštine topaljsko-hercegnovske Zoran Lazarević zbog prikupljanja dodatnih informacija u vezi sa molebanom i litijom koji su održani 21. juna.

Lazarević je rekao da u njihovim radnjama nema elemenata krivičnog djela koje bi potencijalno moglo da im se stavlja na teret, jer je tada postojala naredba o prestanku epidemije u Crnoj Gori, što je i bio razlog okupljanja većeg broja ljudi.

Sveštenik Nikola Todorović rekao je po izlasku iz tužilaštva da sveštenici služe Gospodu, Svetom Vasiliju i svom narodu, poštujući mjere zemaljskih zakona, ali prije svega mjere zakona Božijih i da neće odstupiti dok se ne povuče zakon koji upravo to skrnavi.

"Remeti naše elementarno pravo da budemo ljudi Božiji, da branimo svoje svetinje. Ne možemo da pristanemo na taj sramni zakon", rekao je Todorović i dodao da 30. avgust, kada se održavaju izbori u Crnoj Gori, nije "dan D", niti neki sudbonosni dan.

On je istakao da ostaju nepokolebljivi kada je riječ o odbrani svetinja, Crkve, dostojanstva, časti i morala, objavljeno je na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Otac Zoran Miljanić je naglasio da će nastaviti svoju borbu i da će, kao građani drugoga reda koji su u sopstvenoj državi uniženi, dobiti još veću snagu koja se mjeri Jevanđeljem.

Protojerej Dragan Pešikan je naglasio da su se sveštenici danas odazvali pozivu državnog tužioca da daju izjave i da su se poručili da nisu krivi, da sa svojim narodom brane Crkvu Božiju i da će to raditi do kraja.

Novljani su i danas svojim prisustvom ispred Osnovnog državnog tužilaštva dali podršku sveštenstvu Herceg Novog sa jasnom porukom da ne daju svetinje.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana