У тучи средњошколаца у Вуковару повријеђен младић српске националности

Танјуг
У тучи средњошколаца у Вуковару повријеђен младић српске националности

ВУКОВАР- У тучи двије групе средњошколаца јуче у Вуковару повријеђен је младић српске нацоналности, који је завршио у болници, пише локални портал Прес032.

Портпарол Полицијске управе Вуковарско - сремске Драгослав Живковић потврдио је да се у Вуковару јуче догодио инцидент у којем је учествовало више младих особа, као и да има повријеђених.

Полиција наводи у саопштењу да је дојаву примила јуче око 8.30 часова и да је у полицијску станицу привела више малољетника, а на мјесту догађаја су нашли једну телескопску палицу.

Два малољетника одвезена су у Националну меморијалну болницу Вуковар гдје им је указана љекарска помоћ и установљене су им лакше повреде, преноси портал Индекс.

Према незваничним информацијама портала Прес032, инцидент се догодио када је група средњошколаца кренула до пекаре да купи ужину.

На том путу их је напала друга група младића, а наводно су коришћене и палице.

Тим поводом саопштењем се огласио предсједник вуковарског одбора Самосталне демократске српске странке Срђан Колар који је рекао да је позвао све политичке странке да осуде нападе на припаднике српске заједнице који су се догодили испред Техничке школе Никола Тесла.

- Нико ме неће убиједити да се овдје ради о сукобима навијача и навијачких група већ је јасно да се ради о диригованим нападима на припаднике српске заједнице, а све у сврху дестабилизације међунационалних односа у граду Вуковару - тврди Колар.

Вјерује да овакве међунационалне сукобе не би требало нико да користи у сврху предизборне кампање.

Колар је позвао све младе људе да престану са оваквим активностима и исто тако да се, како је навео, "политичари дозову памети и да осуде овај чин".

- Очекујем да све институције раде свој посао и да учине све да се спрече будући инциденти - рекао је Колар.

Кандидати СДП-а за градоначелника Вуковара и његовог замјеника Дамир Мадуна и Биљана Гаћа су осудили насиље међу младима и траже јасну и брзу реакцију свих надлежних институција.

Према ријечима Мадуна, ту се не ради о сукобу навијачких група, нити то има везе са спортом, него су то међунационални сукоби младих.

Он је истакао да ти младићи који се данас туку нису имали здраву прилику упознати се и изградити пријатељства.

Гаћа је истакла да ово није неки случајни младеначки бунт, већ посљедица политике раздвајања, подјела и бројања крвних зрнаца.

- Оваквих случајева насиља међу младима у посљедњих пола године је толико да се питамо хоће ли проћи који мјесец до локалних избора да до сукоба не дође - рекла је Гаћа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана