U tuči srednjoškolaca u Vukovaru povrijeđen mladić srpske nacionalnosti

Tanjug
U tuči srednjoškolaca u Vukovaru povrijeđen mladić srpske nacionalnosti

VUKOVAR- U tuči dvije grupe srednjoškolaca juče u Vukovaru povrijeđen je mladić srpske naconalnosti, koji je završio u bolnici, piše lokalni portal Pres032.

Portparol Policijske uprave Vukovarsko - sremske Dragoslav Živković potvrdio je da se u Vukovaru juče dogodio incident u kojem je učestvovalo više mladih osoba, kao i da ima povrijeđenih.

Policija navodi u saopštenju da je dojavu primila juče oko 8.30 časova i da je u policijsku stanicu privela više maloljetnika, a na mjestu događaja su našli jednu teleskopsku palicu.

Dva maloljetnika odvezena su u Nacionalnu memorijalnu bolnicu Vukovar gdje im je ukazana ljekarska pomoć i ustanovljene su im lakše povrede, prenosi portal Indeks.

Prema nezvaničnim informacijama portala Pres032, incident se dogodio kada je grupa srednjoškolaca krenula do pekare da kupi užinu.

Na tom putu ih je napala druga grupa mladića, a navodno su korišćene i palice.

Tim povodom saopštenjem se oglasio predsjednik vukovarskog odbora Samostalne demokratske srpske stranke Srđan Kolar koji je rekao da je pozvao sve političke stranke da osude napade na pripadnike srpske zajednice koji su se dogodili ispred Tehničke škole Nikola Tesla.

- Niko me neće ubijediti da se ovdje radi o sukobima navijača i navijačkih grupa već je jasno da se radi o dirigovanim napadima na pripadnike srpske zajednice, a sve u svrhu destabilizacije međunacionalnih odnosa u gradu Vukovaru - tvrdi Kolar.

Vjeruje da ovakve međunacionalne sukobe ne bi trebalo niko da koristi u svrhu predizborne kampanje.

Kolar je pozvao sve mlade ljude da prestanu sa ovakvim aktivnostima i isto tako da se, kako je naveo, "političari dozovu pameti i da osude ovaj čin".

- Očekujem da sve institucije rade svoj posao i da učine sve da se spreče budući incidenti - rekao je Kolar.

Kandidati SDP-a za gradonačelnika Vukovara i njegovog zamjenika Damir Maduna i Biljana Gaća su osudili nasilje među mladima i traže jasnu i brzu reakciju svih nadležnih institucija.

Prema riječima Maduna, tu se ne radi o sukobu navijačkih grupa, niti to ima veze sa sportom, nego su to međunacionalni sukobi mladih.

On je istakao da ti mladići koji se danas tuku nisu imali zdravu priliku upoznati se i izgraditi prijateljstva.

Gaća je istakla da ovo nije neki slučajni mladenački bunt, već posljedica politike razdvajanja, podjela i brojanja krvnih zrnaca.

- Ovakvih slučajeva nasilja među mladima u posljednjih pola godine je toliko da se pitamo hoće li proći koji mjesec do lokalnih izbora da do sukoba ne dođe - rekla je Gaća.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana