У Никшићу расту тензије уочи избора,рањени младић стабилно

Танјуг
У Никшићу расту тензије уочи избора,рањени младић стабилно

НИКШИЋ - Уочи локалних избора у Никшићу, који ће у другом по величини граду у Црној Гори бити одржани 14. марта, тензије расту, а инциденти су учестали.

У том граду је синоћ избодем ножем Никшићанин Мирко Контић (27), његово здравствено стање је стабилно, док полиција трага за починиоцима, пренео је подгорички портал ИН4С.

Мирко Контић је три пута убоден ножем у леђа и одмах након рањавања је збринут у никшићкој Општој болници где је оперисан.

Друштвеним мрежама синоћ су се шириле информације да је Контић рањен јер је био огрнут црногорском заставом, међутим из полиције кажу да располажу информацијама да се не ради о инциденту на национаоналној или политичкој основи, наводи овај медиј.

Полиција располаже и сазнањима о могућим извршиоцима овог кривичног дјела али у циљу истраге не жели да открије детаље.

- Рад на расвјетљавању случаја је у току и обавијештен је тужилац - рекли су незванично из полиције, преноси портал.

Портал ЦдМ пише да су се синоћ испред никшићке болнице окупили грађани у знак подршке рањеном Контићу.

Из НВО Црногорски образ саопштили су да је "срамно рањавање Мирка Контића рањавање сваког часног Никшићанина", саопштили су из те НВО.

Прије два дана у Никшићу је претучен активиста Демократског фронта Лука Требјешанин, иначе, који је у родбинским односима са једним од лидера тог савеза Андријом Мандиће.

Јуче је забиљежен и инцидент каменовања учесника вожње кроз град у организацији Патриотског комитског савеза, блиских Дукановићу.

Никшићки избори су веома важни за најутицајнију опозициону странку ДПС, шефа државе Мила Ђукановића, која је прошлог љета поражена на парламентарним изборима послије 30 година на власти.

Портал "Борба" пише да би још један пораз за ту странку потврдио да се ДПС налази у слободном паду и да тај пад више ништа не може зауставити.

Зато су, кажу, сва средства дозвољена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана