U Nikšiću rastu tenzije uoči izbora,ranjeni mladić stabilno

Tanjug
U Nikšiću rastu tenzije uoči izbora,ranjeni mladić stabilno

NIKŠIĆ - Uoči lokalnih izbora u Nikšiću, koji će u drugom po veličini gradu u Crnoj Gori biti održani 14. marta, tenzije rastu, a incidenti su učestali.

U tom gradu je sinoć izbodem nožem Nikšićanin Mirko Kontić (27), njegovo zdravstveno stanje je stabilno, dok policija traga za počiniocima, preneo je podgorički portal IN4S.

Mirko Kontić je tri puta uboden nožem u leđa i odmah nakon ranjavanja je zbrinut u nikšićkoj Opštoj bolnici gde je operisan.

Društvenim mrežama sinoć su se širile informacije da je Kontić ranjen jer je bio ogrnut crnogorskom zastavom, međutim iz policije kažu da raspolažu informacijama da se ne radi o incidentu na nacionaonalnoj ili političkoj osnovi, navodi ovaj medij.

Policija raspolaže i saznanjima o mogućim izvršiocima ovog krivičnog djela ali u cilju istrage ne želi da otkrije detalje.

- Rad na rasvjetljavanju slučaja je u toku i obaviješten je tužilac - rekli su nezvanično iz policije, prenosi portal.

Portal CdM piše da su se sinoć ispred nikšićke bolnice okupili građani u znak podrške ranjenom Kontiću.

Iz NVO Crnogorski obraz saopštili su da je "sramno ranjavanje Mirka Kontića ranjavanje svakog časnog Nikšićanina", saopštili su iz te NVO.

Prije dva dana u Nikšiću je pretučen aktivista Demokratskog fronta Luka Trebješanin, inače, koji je u rodbinskim odnosima sa jednim od lidera tog saveza Andrijom Mandiće.

Juče je zabilježen i incident kamenovanja učesnika vožnje kroz grad u organizaciji Patriotskog komitskog saveza, bliskih Dukanoviću.

Nikšićki izbori su veoma važni za najuticajniju opozicionu stranku DPS, šefa države Mila Đukanovića, koja je prošlog ljeta poražena na parlamentarnim izborima poslije 30 godina na vlasti.

Portal "Borba" piše da bi još jedan poraz za tu stranku potvrdio da se DPS nalazi u slobodnom padu i da taj pad više ništa ne može zaustaviti.

Zato su, kažu, sva sredstva dozvoljena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana