У Никшићу одложено рочиште против Јоаникија и осам свештеника

Танјуг
Foto: Агенције

ПОДГОРИЦА - Судија Основног суда у Никшићу Игор Ђуричковић одложио је за данас заказани претрес против митрополита црногорско-приморског Јоаникија и осморице свештеника Архијерејског намесништва никшићког. Разлози одлагања нису саопштени.

Како је пренио портлал РТВ Никшић, у оптужном прелдогу Основног државног тужилаштва наведено је да су они на дан Светог Василија Острошког наводно „поступали супротно наредбама Министарства здравља о спречавању ширења опасне заразне болести и на Тргу Шака Петровића, заједно са грађанима, формирали литију улицама града.

На дан одржавања литије, како су раније изјавили окривљени, није било заражених од вируса корона у Никшицћу. Миторполит Јоаникије, тада епископ будимљанско-никшићки и свештеници су након литије били задржани 72 сата у згради Центра безбједности Никшић. Након тога у Никшићу, али и другим градовима Црне Горе, организовани су протести у знак подршке свештеницима.

Током једног од протеста дошло је до сукоба демонстраната и полиције која је употребила сузавац. Митрополит Јоаникије и свештеници пуштени су након 72 сата, а дочекало их је неколико хиљада грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана