U Nikšiću odloženo ročište protiv Joanikija i osam sveštenika

Tanjug
Foto: Agencije

PODGORICA - Sudija Osnovnog suda u Nikšiću Igor Đuričković odložio je za danas zakazani pretres protiv mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i osmorice sveštenika Arhijerejskog namesništva nikšićkog. Razlozi odlaganja nisu saopšteni.

Kako je prenio portlal RTV Nikšić, u optužnom preldogu Osnovnog državnog tužilaštva navedeno je da su oni na dan Svetog Vasilija Ostroškog navodno „postupali suprotno naredbama Ministarstva zdravlja o sprečavanju širenja opasne zarazne bolesti i na Trgu Šaka Petrovića, zajedno sa građanima, formirali litiju ulicama grada.

Na dan održavanja litije, kako su ranije izjavili okrivljeni, nije bilo zaraženih od virusa korona u Nikšicću. Mitorpolit Joanikije, tada episkop budimljansko-nikšićki i sveštenici su nakon litije bili zadržani 72 sata u zgradi Centra bezbjednosti Nikšić. Nakon toga u Nikšiću, ali i drugim gradovima Crne Gore, organizovani su protesti u znak podrške sveštenicima.

Tokom jednog od protesta došlo je do sukoba demonstranata i policije koja je upotrebila suzavac. Mitropolit Joanikije i sveštenici pušteni su nakon 72 sata, a dočekalo ih je nekoliko hiljada građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana