У недјељу избори у три општине Црне Горе, расту тензије

Танјуг
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

ПОДГОРИЦА - У недјељу, 5. децембра, у Црној Гори ће бити одржани локални избори у три општине, Цетињу, Петњици и у Мојковцу, које је расписао предсједник Мило Ђукановић, упркос противљењу парламентарних странака, које сматрају да локалне изборе треба одржати истовремено у свим градовима и општинама.

Наредне године требало би да буду одржани локални избори у Улцињу и Беранама, а на прољеће у још 12 општина, међу којима је и Подгорица. Предстојећи избори у три општине биће одржани у атмосфери подигнутих тензија о свим отвореним питањима, због чега је Демократски фронт позвао парламентарну већину на избор нове владе, док су опозиционе странке предвођене СДП-ом Рашка Коњевића Скупштини доставили иницијативу за изгласавање неповерења актуелној влади Здравка Кривокапића.

Завод за запошљавање Црне Горе (З З ЗЦГ) саопштио је данас да им све више десетина незапослених, који се налазе на евиденцији, обратило да им помогну у решавању проблема са којим се суочавају уочи предстојећих избора на Цетињу, у Мојковцу и Петњици. "Заводу се данима обраћају корисници наших услуга жалећи се притом на притиске и претње да ће им "уколико не дају глас, актуелним партијама на власти у та три града, бити ускраћено право на новчану накнаду по основу незапослености".

Незапослене, наводи се, наводно уцјењују реченицом "ако хоћеш да и даље примаш накнаду по основу незапослености, и будеш на Бироу, мораш промовисати опређељење другачије од оног које промовише нова влада", саопштио је вршилац дужности директора Завода Горан Фолић, пренеле су подгоричке Вијести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана