U nedjelju izbori u tri opštine Crne Gore, rastu tenzije

Tanjug
Foto: ILUSTRACIJA

PODGORICA - U nedjelju, 5. decembra, u Crnoj Gori će biti održani lokalni izbori u tri opštine, Cetinju, Petnjici i u Mojkovcu, koje je raspisao predsjednik Milo Đukanović, uprkos protivljenju parlamentarnih stranaka, koje smatraju da lokalne izbore treba održati istovremeno u svim gradovima i opštinama.

Naredne godine trebalo bi da budu održani lokalni izbori u Ulcinju i Beranama, a na proljeće u još 12 opština, među kojima je i Podgorica. Predstojeći izbori u tri opštine biće održani u atmosferi podignutih tenzija o svim otvorenim pitanjima, zbog čega je Demokratski front pozvao parlamentarnu većinu na izbor nove vlade, dok su opozicione stranke predvođene SDP-om Raška Konjevića Skupštini dostavili inicijativu za izglasavanje nepoverenja aktuelnoj vladi Zdravka Krivokapića.

Zavod za zapošljavanje Crne Gore (Z Z ZCG) saopštio je danas da im sve više desetina nezaposlenih, koji se nalaze na evidenciji, obratilo da im pomognu u rešavanju problema sa kojim se suočavaju uoči predstojećih izbora na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici. "Zavodu se danima obraćaju korisnici naših usluga žaleći se pritom na pritiske i pretnje da će im "ukoliko ne daju glas, aktuelnim partijama na vlasti u ta tri grada, biti uskraćeno pravo na novčanu naknadu po osnovu nezaposlenosti".

Nezaposlene, navodi se, navodno ucjenjuju rečenicom "ako hoćeš da i dalje primaš naknadu po osnovu nezaposlenosti, i budeš na Birou, moraš promovisati opređeljenje drugačije od onog koje promoviše nova vlada", saopštio je vršilac dužnosti direktora Zavoda Goran Folić, prenele su podgoričke Vijesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana