У манастиру Ђурђеви Ступови устоличење епископа Методија

Срна
У манастиру Ђурђеви Ступови устоличење епископа Методија

ПОДГОРИЦА - Његова светост патријарх српски Порфирије данас ће у манастиру Ђурђеви ступови устоличити новоизабраног епископа будимљанско-никшићког Методија.

Света архијерејска литургија и свечани чин устоличења владике Методија почињу јутрос од 9.00 часова.

Патријах српски Порфирије стигао је јуче послије подне у Беране, у манастир Ђурђеви ступови, гдје га је дочекао велики број вјерника из свих крајева Црне Горе.

Служена је доксологија, након чега су се вјерницима обратили српски патријарх и митрополит црногорско-приморски Амфилохије, а потом је услиједила академија.

Епископ диоклијски Методије изабран је за епископа будимљанско-никшићког на Светом архијерејском сабору Српске православне цркве одржаном у мају.

Владика Методије Остојић рођен је 1. априла 1976. године у Сарајеву.

Дипломирао је на Економском факултету Универзитета Црне Горе, 2001. а годину касније дошао је у Цетињски манастир, гдје је замонашен 2004. године.

Ово је друга посјета патријарха српског Порфирија Црној Гори откако је изабран за предстојатеља Српске православне цркве.

Први пут је био 4. и 5. септембра када је у трон црногорско-приморских митрополита свечано увео Његово високопреосвештенство митрополита црногорско-приморског Јоаникија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана