У Хрватској ухапшени осумњичени за убиство члана “шкаљарског клана”

Агенције
У Хрватској ухапшени осумњичени за убиство члана “шкаљарског клана”

Загреб - Хрватска полиција ухапсила је двојицу црногорских држављана осумњичених за учествовање у убиству које се повезује с ратом два криминална клана у Црној Гори, “шкаљарског” и “кавачког”, које се догодило у Цетињу средином јуна.

У Шибенику су на основу потјернице црногорског Интерпола ухапшени Перо Лаличић (21), кога полиција у Црној Гори сумњичи да је директни починилац убиства Богдана Милића у Цетињу 11. јуна, и Митар Марковић (25), кога терете за подстицање на убиство. Лаличић и Марковић током саслушања нису одговарали на питања истражилаца, а тренутно су у екстрадиционом притвору и очекује се њихово изручење.

Богдан Милић, за кога полиција у Црној Гори вјерује да је близак “шкаљарском криминалном клану”, убијен је док је сједио у локалу “Портун” у центру Цетиња. На њега су пуцала двојица нападача са силиконским маскама на главама. Том приликом рањена су три госта локала који су били за сусједним столом.

У Хрватској се скривао и Милош Радоњић, који се сматра високорангираним чланом “кавачког криминалног клана”. Он је ухапшен крајем јула у Славонском Броду због фалсфиковања докумената. Црна Гора ће ускоро затражити и његово изручење.

Медији у Хрватској су објавили да је Радоњић ухапшен након што је, наводно, приложио лажне документе уз захтјев за издавање пасоша у Новој Градишци. Након хапшења приведен је у Жупанијски суд у Славонском Броду, гдје му је одређен истражни затвор, а касније се испоставило да је за њим црногорски Интерпол расписао међународну потјерницу “ради обезбјеђења присуства у кривичном поступку који се против Милоша Радоњића води због постојања основа сумње да је починио кривично дјело стварање криминалне организације и омогућавање уживања опојних дрога”.

Милош Радоњић је на насловнице црногорских медија дошао након што је на њега покушано више атентата. Четири пута је био мета напада, а за посљедњи покушај његовог убиства полиција и тужилаштво терете двојицу чланова супротстављеног “шкаљарског клана”.

Рат кланова

У петогодишњем рату између два најјача криминална клана у Црној Гори - “кавачког” и “шкаљарског” - до сада је убијено најмање 40 особа. Рат некад јединствене криминалне групе почео је крајем 2014. године када је у Валенсији нестао товар од 200 килограма кокаина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана