U Hrvatskoj uhapšeni osumnjičeni za ubistvo člana “škaljarskog klana”

Agencije
U Hrvatskoj uhapšeni osumnjičeni za ubistvo člana “škaljarskog klana”

Zagreb - Hrvatska policija uhapsila je dvojicu crnogorskih državljana osumnjičenih za učestvovanje u ubistvu koje se povezuje s ratom dva kriminalna klana u Crnoj Gori, “škaljarskog” i “kavačkog”, koje se dogodilo u Cetinju sredinom juna.

U Šibeniku su na osnovu potjernice crnogorskog Interpola uhapšeni Pero Laličić (21), koga policija u Crnoj Gori sumnjiči da je direktni počinilac ubistva Bogdana Milića u Cetinju 11. juna, i Mitar Marković (25), koga terete za podsticanje na ubistvo. Laličić i Marković tokom saslušanja nisu odgovarali na pitanja istražilaca, a trenutno su u ekstradicionom pritvoru i očekuje se njihovo izručenje.

Bogdan Milić, za koga policija u Crnoj Gori vjeruje da je blizak “škaljarskom kriminalnom klanu”, ubijen je dok je sjedio u lokalu “Portun” u centru Cetinja. Na njega su pucala dvojica napadača sa silikonskim maskama na glavama. Tom prilikom ranjena su tri gosta lokala koji su bili za susjednim stolom.

U Hrvatskoj se skrivao i Miloš Radonjić, koji se smatra visokorangiranim članom “kavačkog kriminalnog klana”. On je uhapšen krajem jula u Slavonskom Brodu zbog falsfikovanja dokumenata. Crna Gora će uskoro zatražiti i njegovo izručenje.

Mediji u Hrvatskoj su objavili da je Radonjić uhapšen nakon što je, navodno, priložio lažne dokumente uz zahtjev za izdavanje pasoša u Novoj Gradišci. Nakon hapšenja priveden je u Županijski sud u Slavonskom Brodu, gdje mu je određen istražni zatvor, a kasnije se ispostavilo da je za njim crnogorski Interpol raspisao međunarodnu potjernicu “radi obezbjeđenja prisustva u krivičnom postupku koji se protiv Miloša Radonjića vodi zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Miloš Radonjić je na naslovnice crnogorskih medija došao nakon što je na njega pokušano više atentata. Četiri puta je bio meta napada, a za posljednji pokušaj njegovog ubistva policija i tužilaštvo terete dvojicu članova suprotstavljenog “škaljarskog klana”.

Rat klanova

U petogodišnjem ratu između dva najjača kriminalna klana u Crnoj Gori - “kavačkog” i “škaljarskog” - do sada je ubijeno najmanje 40 osoba. Rat nekad jedinstvene kriminalne grupe počeo je krajem 2014. godine kada je u Valensiji nestao tovar od 200 kilograma kokaina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana