У гробљу Мирогој сахрањен загребачки градоначелник Милан Бандић

Срна
У гробљу Мирогој сахрањен загребачки градоначелник Милан Бандић

ЗАГРЕБ - На гробљу Мирогој данас је сахрањен градоначелник Загреба Милан Бандић.

Бандић је сахрањен уз своје најдраже песме: Оци у оци, На омишкој стини и Под брајде у извођењу клапе Хрватске ратне морнарице "Свети Јурај".

У мимоходу крај одра, на којем је био ковчег прекривен црвеним ружама, од Бандића се опростио велики број људи, међу којима и градоначелник Београда Зоран Радојичић и колеге из готово свих градова екс Југославије.

Сахрани није присуствовао српски патријарх Порфирије, који је био најављен, а у међувремену је из СПЦ саопштено да је у превентивној изолацији због контакта са корона заражено особом. 

Сахрани су присуствовали представници државног врха Хрватске, политички лидери власти и опозиције, али не и предсједник Зоран Милановић, који је јуче изјавио да је шокиран Бандићевим одласком, којег је, како је рекао, познавао лично и блиско.

Бандић је у умро у 66. години. На мјесту градоначелника Загреба био је у шестом мандату, а током тих година био је оспораван и хваљен.

Од Бандића се пригодним речима опростио премијер Андреј Пленковић.

Радојичић: Бандић је оставио свој печат у Загребу

Градоначелник Београда Зоран Радојичић је изразио саучешће у име Града Београда, као и своје лично жаљење због смрти колеге.

"Приликом једног сусрета са Бандићем, дао ми је савет да, ако желиш бити добар градоначелник, мораш волети свој посао. То треба да запамти свако ко жели да буде градоначелник", рекао је Радојичић, а пренијела ХРТ.

Радојичић је истакао да је Бандић волио свој посао и да је данас, пролазећи кроз Загреб, видео печат који је он оставио.

"Верујем да ћете дуго памтити све оно што је добро Бандић радио за Загреб", рекао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана