U groblju Mirogoj sahranjen zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

Srna
U groblju Mirogoj sahranjen zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

ZAGREB - Na groblju Mirogoj danas je sahranjen gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Bandić je sahranjen uz svoje najdraže pesme: Oci u oci, Na omiškoj stini i Pod brajde u izvođenju klape Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj".

U mimohodu kraj odra, na kojem je bio kovčeg prekriven crvenim ružama, od Bandića se oprostio veliki broj ljudi, među kojima i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i kolege iz gotovo svih gradova eks Jugoslavije.

Sahrani nije prisustvovao srpski patrijarh Porfirije, koji je bio najavljen, a u međuvremenu je iz SPC saopšteno da je u preventivnoj izolaciji zbog kontakta sa korona zaraženo osobom. 

Sahrani su prisustvovali predstavnici državnog vrha Hrvatske, politički lideri vlasti i opozicije, ali ne i predsjednik Zoran Milanović, koji je juče izjavio da je šokiran Bandićevim odlaskom, kojeg je, kako je rekao, poznavao lično i blisko.

Bandić je u umro u 66. godini. Na mjestu gradonačelnika Zagreba bio je u šestom mandatu, a tokom tih godina bio je osporavan i hvaljen.

Od Bandića se prigodnim rečima oprostio premijer Andrej Plenković.

Radojičić: Bandić je ostavio svoj pečat u Zagrebu

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je izrazio saučešće u ime Grada Beograda, kao i svoje lično žaljenje zbog smrti kolege.

"Prilikom jednog susreta sa Bandićem, dao mi je savet da, ako želiš biti dobar gradonačelnik, moraš voleti svoj posao. To treba da zapamti svako ko želi da bude gradonačelnik", rekao je Radojičić, a prenijela HRT.

Radojičić je istakao da je Bandić volio svoj posao i da je danas, prolazeći kroz Zagreb, video pečat koji je on ostavio.

"Verujem da ćete dugo pamtiti sve ono što je dobro Bandić radio za Zagreb", rekao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana