У Црној Гори поново протести због приједлога формирања мањинске владе

Танјуг
Foto: РТЦГ

ПОДГОРИЦА - У Подгорици и више других црногорских градова и вечерас су одржани протести против приједлога формирања мањинске владе.

У Подгорици је испред црногорске Владе одржан нови протест грађана, а међу окупљенима су били функционери Демократа Данило Шарановић и Албин Ћеман, пренијеле су подгоричке "Вијести".

Испред Владе је и био лидер и посланик Праве Црне Горе Марко Милачић, као и посланик Уједињене Црне Горе Владимир Добричанин.

Испред скупштине је поручено да владајућа већина треба да се договори, да се не би суочили с отпором с којим се суочила претходна власт на изборома 30. августа.

Грађани су скандирали "издаја" и "узео си паре Дритане".

Они су најавили нови протест за сутра у 17 часова, позивајући све посланике власти да присуствују.

Послије тога кренуло се у шетњу Улицом слободе.

Вечерас су и грађани Никшића који протестују због, како кажу, чувања изборне воље од 30.августа, одлучили да се окупе испред зграде Општине.

Вечерас је са њима потпредсједник Општине Митар Горановић, али и остали чланови Демократа, као и представници покрета "Не дамо Никшић".

Ту су и представници НВО Михољски збор.

Испред просторија ООГП УРА обратио се потпредсједник општине Митар Горановић, из редова Демократа.

Он је казао да бране слободу освојену 30. августа коју им је оставио митрополит Амфилохије.

Аница Ђуровић из Уједињене Црне Горе казала је да данас предлажу мањинску владу са онима који су хтјели да их депортују ''тракторијадом''.

"Грађани Никшића и цијеле Црне Горе знају да су мањине позване у владу, али да ниси хтјеле. Сада хоће у владу јер имају подршку ДПС", казала је Ђуровић и додала да ће бранити ону лучу слободе истим улицама одакле се проламало "Нек се чује до небеса, нема више ДПС-а".

Милутин Буторовић испред покрета "Не дамо Никшић", казао је да су се и вечерас окупили да поруче оно што су поручивали већ неколико ноћи са ових скупова, а то је да неће дозволити прекрајање изборне воље која се десила 30. августа 2020. године.

Грађани који протестују због намјере рушења Владе премијера Здравка Кривокапића и формирања мањинске владе што тражи Грађански покрет УРА окупили су се вечерас и на которској раскрсници на Јадранској магистрали у близини аеродрома Тиват.

Они су на кратко блокирали одвијање саобраћаја.

Скуп је обезбјеђивало неколико десетина полицајаца из Тивта и Котора, а окупило се пар стотина грађана.

Иза скупа стоји како је речено, Организациони одбор народних протеста за цијелу Црну Гору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана