U Crnoj Gori ponovo protesti zbog prijedloga formiranja manjinske vlade

Tanjug
Foto: RTCG

PODGORICA - U Podgorici i više drugih crnogorskih gradova i večeras su održani protesti protiv prijedloga formiranja manjinske vlade.

U Podgorici je ispred crnogorske Vlade održan novi protest građana, a među okupljenima su bili funkcioneri Demokrata Danilo Šaranović i Albin Ćeman, prenijele su podgoričke "Vijesti".

Ispred Vlade je i bio lider i poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić, kao i poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin.

Ispred skupštine je poručeno da vladajuća većina treba da se dogovori, da se ne bi suočili s otporom s kojim se suočila prethodna vlast na izboroma 30. avgusta.

Građani su skandirali "izdaja" i "uzeo si pare Dritane".

Oni su najavili novi protest za sutra u 17 časova, pozivajući sve poslanike vlasti da prisustvuju.

Poslije toga krenulo se u šetnju Ulicom slobode.

Večeras su i građani Nikšića koji protestuju zbog, kako kažu, čuvanja izborne volje od 30.avgusta, odlučili da se okupe ispred zgrade Opštine.

Večeras je sa njima potpredsjednik Opštine Mitar Goranović, ali i ostali članovi Demokrata, kao i predstavnici pokreta "Ne damo Nikšić".

Tu su i predstavnici NVO Miholjski zbor.

Ispred prostorija OOGP URA obratio se potpredsjednik opštine Mitar Goranović, iz redova Demokrata.

On je kazao da brane slobodu osvojenu 30. avgusta koju im je ostavio mitropolit Amfilohije.

Anica Đurović iz Ujedinjene Crne Gore kazala je da danas predlažu manjinsku vladu sa onima koji su htjeli da ih deportuju ''traktorijadom''.

"Građani Nikšića i cijele Crne Gore znaju da su manjine pozvane u vladu, ali da nisi htjele. Sada hoće u vladu jer imaju podršku DPS", kazala je Đurović i dodala da će braniti onu luču slobode istim ulicama odakle se prolamalo "Nek se čuje do nebesa, nema više DPS-a".

Milutin Butorović ispred pokreta "Ne damo Nikšić", kazao je da su se i večeras okupili da poruče ono što su poručivali već nekoliko noći sa ovih skupova, a to je da neće dozvoliti prekrajanje izborne volje koja se desila 30. avgusta 2020. godine.

Građani koji protestuju zbog namjere rušenja Vlade premijera Zdravka Krivokapića i formiranja manjinske vlade što traži Građanski pokret URA okupili su se večeras i na kotorskoj raskrsnici na Jadranskoj magistrali u blizini aerodroma Tivat.

Oni su na kratko blokirali odvijanje saobraćaja.

Skup je obezbjeđivalo nekoliko desetina policajaca iz Tivta i Kotora, a okupilo se par stotina građana.

Iza skupa stoji kako je rečeno, Organizacioni odbor narodnih protesta za cijelu Crnu Goru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana