У Црној Гори од сриједе полицијски час од 19.00 до 5.00 часова ујутро

Срна
Foto: Илустрација/Aрхива

ПОДГОРИЦА- У Црној Гори ће од сриједе, 25. новембра, бити забрањено напуштање објекта становања од 19.00 до 5.00 часова ујутро, а угоститељски и услужни објекти радиће од 7.00 до 18.00 часова, одлучило је Координационо тијело црногорске Владе за заразне болести.

"Национално координационо тијело је данас на сједници, којој је предсједавао предсједник тог тијела Кенан Храповић, одлучило да скрати за два сата вријеме рада угоститељских и услужних објеката и да за толико продужи период забране напуштања објеката становања", саопштено је из Владе Црне Горе.

У саопштењу се наводи да ће се мјере примјењивати од сриједе у поноћ до 8. децембра, до када се продужава и примјена мјера донесених 13. новембра.

"Национално координационо тијело је, сагледавајући епидемиолошку ситуацију са једне стране и економску са друге, и овог пута донијело добро одмјерене мјере с циљем да оне у најмањем могућем обиму погоде грађане, привреду и предузетнике, а да дају очекивани резултат", додаје се у саопштењу.

Из Координационог тијела позвали су грађане да поштују све мјере јер је то једини начин сузбијања ширења вируса корона.

Када је ријеч о здравственој ситуацији, у саопштењу се наводи да је здравствени систем, захваљујући добром планирању, правовременим активностима, стручности и пожртвовању здравствених радника, и даље способан да се одупре пандемији, упркос забрињавајућем степену инфекције.

"Национално координационо тијело је сагледало и огромно оптерећење запослених у примарној здравственој заштити и покренуло процес чији је циљ растерећење примарног здравственог сектора", истиче се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана