U Crnoj Gori od srijede policijski čas od 19.00 do 5.00 časova ujutro

Srna
Foto: Ilustracija/Arhiva

PODGORICA- U Crnoj Gori će od srijede, 25. novembra, biti zabranjeno napuštanje objekta stanovanja od 19.00 do 5.00 časova ujutro, a ugostiteljski i uslužni objekti radiće od 7.00 do 18.00 časova, odlučilo je Koordinaciono tijelo crnogorske Vlade za zarazne bolesti.

"Nacionalno koordinaciono tijelo je danas na sjednici, kojoj je predsjedavao predsjednik tog tijela Kenan Hrapović, odlučilo da skrati za dva sata vrijeme rada ugostiteljskih i uslužnih objekata i da za toliko produži period zabrane napuštanja objekata stanovanja", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

U saopštenju se navodi da će se mjere primjenjivati od srijede u ponoć do 8. decembra, do kada se produžava i primjena mjera donesenih 13. novembra.

"Nacionalno koordinaciono tijelo je, sagledavajući epidemiološku situaciju sa jedne strane i ekonomsku sa druge, i ovog puta donijelo dobro odmjerene mjere s ciljem da one u najmanjem mogućem obimu pogode građane, privredu i preduzetnike, a da daju očekivani rezultat", dodaje se u saopštenju.

Iz Koordinacionog tijela pozvali su građane da poštuju sve mjere jer je to jedini način suzbijanja širenja virusa korona.

Kada je riječ o zdravstvenoj situaciji, u saopštenju se navodi da je zdravstveni sistem, zahvaljujući dobrom planiranju, pravovremenim aktivnostima, stručnosti i požrtvovanju zdravstvenih radnika, i dalje sposoban da se odupre pandemiji, uprkos zabrinjavajućem stepenu infekcije.

"Nacionalno koordinaciono tijelo je sagledalo i ogromno opterećenje zaposlenih u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i pokrenulo proces čiji je cilj rasterećenje primarnog zdravstvenog sektora", ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana