Тужилаштво Црне Горе неће гонити Вуковића због подршке Младићу

Танјуг
Тужилаштво Црне Горе неће гонити Вуковића због подршке Младићу

ПОДГОРИЦА- Црногорско тужилаштво неће кривично, али ни прекршајно гонити сада већ бившег консултанта Министарства просвјете, науке, културе и спорта Владимира Вуковића, због подршке генералу Ратку Младићу, јер сматра да нема основа за такав потез.

Министарство је раскинуло са Вуковићем уговор зато што је на Фејсбуку, након потврђивања пресуде генералу Младићу на доживотну казну затвора, написао: ,,Јер у мјесту испод Трескавице, не рађају мајке кукавице, заједничке чувамо слике, ђенерале Српске Републике".

Ова објава Вуковића је изавала оштре критике дијела црногорске јавности, након чега је он деактивирао свој профил.

Државни тужилац и портпарол у Основном државном тужилаштву у Подгорици Вукас Радоњић казао је да је право на слободу изражавања гарантовано Устава Црне Горе и Европском конвенцијом о људским правима и основним слободама и може се ограничити само ако се њиме вређа достојанство, углед и част другог или ако угрожава јавни морал или безбедност Црне Горе, што у конкретном ије случај.

"Имајући у виду да објава на друштвеној мрежи одражава лични став појединца, нема основа за кривично, али ни прекршајно гоњење", рекао је Радоњић, пренио је подгорички ортал Борба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана