Tužilaštvo Crne Gore neće goniti Vukovića zbog podrške Mladiću

Tanjug
Tužilaštvo Crne Gore neće goniti Vukovića zbog podrške Mladiću

PODGORICA- Crnogorsko tužilaštvo neće krivično, ali ni prekršajno goniti sada već bivšeg konsultanta Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Vladimira Vukovića, zbog podrške generalu Ratku Mladiću, jer smatra da nema osnova za takav potez.

Ministarstvo je raskinulo sa Vukovićem ugovor zato što je na Fejsbuku, nakon potvrđivanja presude generalu Mladiću na doživotnu kaznu zatvora, napisao: ,,Jer u mjestu ispod Treskavice, ne rađaju majke kukavice, zajedničke čuvamo slike, đenerale Srpske Republike".

Ova objava Vukovića je izavala oštre kritike dijela crnogorske javnosti, nakon čega je on deaktivirao svoj profil.

Državni tužilac i portparol u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici Vukas Radonjić kazao je da je pravo na slobodu izražavanja garantovano Ustava Crne Gore i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i osnovnim slobodama i može se ograničiti samo ako se njime vređa dostojanstvo, ugled i čast drugog ili ako ugrožava javni moral ili bezbednost Crne Gore, što u konkretnom ije slučaj.

"Imajući u vidu da objava na društvenoj mreži odražava lični stav pojedinca, nema osnova za krivično, ali ni prekršajno gonjenje", rekao je Radonjić, prenio je podgorički ortal Borba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana