Туркаљ:Пронађени сви дијелови срушеног МиГ-а и црна кутија

Танјуг
Туркаљ:Пронађени сви дијелови срушеног МиГ-а и црна кутија

ЗАГРЕБ - Бригадни генерал Оружаних снага Хрватске Иван Туркаљ изјавио је данас да су пронађени сви дијелови авиона Хрватског ратног ваздухопловства МИГ-21, који се прије два дана срушио на подручју Воћина, укључујући и црну кутију, који ће убрзо бити послати у Загреб.

-Током претходна два дана пронађену су сви дијелови авиона, укључујући дијелове које су користили пилоти да се катапултирају и црну кутију, још прикупљамо ситне дијелове по шуми. При крају смо утовара и убрзо ће сви дијелови кренути према Загребу- рекао је Туркаљ новинарима на мјесту несреће.

Он је рекао да је његов задатак био спашавање пилота и прикупљање дијелова авиона који се у уторак, 6. децембра срушио у Вировитичко-подравској жупанији.

Туркаљ је додао да не зна у каквом је стању црна кутија, нити које би податке она могла да открије.

-Све даље зависи од жупанијског државног тужиоца и војних истражитеља. Они су у сарадњи с крим полицијом и истражитељима ваздухопловне несреће спровели увиђај, а ако буде потребно биће спроведен и додатни - казао је он, пренијела је Хина.

У трагању и спашавању двојице пилота авиона учествовало је 197 људи. Хрватској војсци помогли су припадници Цивилне заштите и Хрватске горске службе спашавања, као и ватрогасци.

-Службе спашавања су у врло кратком року нашле пилоте, они су живи и медицински збринути -, рекао је Туркаљ.

Из Министарства одбране јуче је саопштено да је један од пилота успјешно оперисан, а други је након љекарског прегледа отпуштен кући. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана