Turkalj:Pronađeni svi dijelovi srušenog MiG-a i crna kutija

Tanjug
Turkalj:Pronađeni svi dijelovi srušenog MiG-a i crna kutija

ZAGREB - Brigadni general Oružanih snaga Hrvatske Ivan Turkalj izjavio je danas da su pronađeni svi dijelovi aviona Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva MIG-21, koji se prije dva dana srušio na području Voćina, uključujući i crnu kutiju, koji će ubrzo biti poslati u Zagreb.

-Tokom prethodna dva dana pronađenu su svi dijelovi aviona, uključujući dijelove koje su koristili piloti da se katapultiraju i crnu kutiju, još prikupljamo sitne dijelove po šumi. Pri kraju smo utovara i ubrzo će svi dijelovi krenuti prema Zagrebu- rekao je Turkalj novinarima na mjestu nesreće.

On je rekao da je njegov zadatak bio spašavanje pilota i prikupljanje dijelova aviona koji se u utorak, 6. decembra srušio u Virovitičko-podravskoj županiji.

Turkalj je dodao da ne zna u kakvom je stanju crna kutija, niti koje bi podatke ona mogla da otkrije.

-Sve dalje zavisi od županijskog državnog tužioca i vojnih istražitelja. Oni su u saradnji s krim policijom i istražiteljima vazduhoplovne nesreće sproveli uviđaj, a ako bude potrebno biće sproveden i dodatni - kazao je on, prenijela je Hina.

U traganju i spašavanju dvojice pilota aviona učestvovalo je 197 ljudi. Hrvatskoj vojsci pomogli su pripadnici Civilne zaštite i Hrvatske gorske službe spašavanja, kao i vatrogasci.

-Službe spašavanja su u vrlo kratkom roku našle pilote, oni su živi i medicinski zbrinuti -, rekao je Turkalj.

Iz Ministarstva odbrane juče je saopšteno da je jedan od pilota uspješno operisan, a drugi je nakon ljekarskog pregleda otpušten kući. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana