Траже казну због српске заставе на ХРТ-у

index.hr
Траже казну због српске заставе на ХРТ-у

ЗАГРЕБ - ХРТ је јуче изборе на Косову најавио - српском заставом. Цијело вријеме најаве прилога о косовским изборима у позадини је стајала српска застава.

То је наљутило представнике Албанаца у Хрватској па су се, како је објавила саборска посланица из редова албанске мањине Ермина Лекај Прљаскај, она и косовски амбасадор у Загребу Гезим Касаполи састали са шефовима ХРТ. На састанку је био и главни директор ХРТ-а Казимир Бачић.

Како пише index.hr, оно што је навела као договорено на том састанку је скандалозно.

С врхом ХРТ-а, наиме, представници Албанаца, ако је тачно оно што пише саборска посланица, договорили су да се покрене дисциплински поступак против радника који су направили пропуст, да се саборску посланицу и амбасадора доведе у програм ХРТ-а, да ХРТ-ова екипа оде на Косово и тамо направи прилог те да једини извор за ситуацију на Косову, што је посебно невјероватно, буде “искључиво Радио телевизија Косово”.

Све то стоји у Facebool објави посланице Ермине Лекај Прљаскај.

“Данас у просторијама ХРТ-а заједно са амбасадоромРепублике Косова - Њ.Е. Гезимом Касаполијем, одржала сам радни састанак са директором ХРТ-а господином Казимиром Бачићем те са уредницима Ковачем и Перишићем. Затражили смо јавно извињење од стране ХРТ-а коју су обећали упутити амбасадору Републике Косова те да се покрене  поступак против тројице радника који су 'нехотице' направили пропуст!

Надаље, ХРТ позватће као госте информативно политичког програма Њ. Е. Гезима Касаполиа и мене као саборску заступницу за албанску националну мањину те ће један састав ХРТ-а посјетит Косово и снимити једну документарну- едукативну емисију о развијеном Косову данас.

Такође, затражили смо да директан извор информација везано за ситуацију на Косову буде искључиво РТК - телевизија из Косова. Наиме, ХРТ и РТК имају споразум о сарадњи, али се та сарадња не примјењује у пракси довољно те зато и долази до оваквих пропуста!” написала је Лекај Прљаскај.

Осим договора о томе да једини извор информација за стање на Косову једној јавној телевизији буде искључиво Радио телевизија Косово, остало што је навела Лекај Прљаскај не мора само по себи бити погрешно, но ако је то доиста договорено на састанку ХРТ-ових челника и ње, те косовског амбасадора, мимо нормалне процедуре, не само да је погрешно него је и скандалозно, закључује index.hr.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана