Traže kaznu zbog srpske zastave na HRT-u

index.hr
Traže kaznu zbog srpske zastave na HRT-u

ZAGREB - HRT je juče izbore na Kosovu najavio - srpskom zastavom. Cijelo vrijeme najave priloga o kosovskim izborima u pozadini je stajala srpska zastava.

To je naljutilo predstavnike Albanaca u Hrvatskoj pa su se, kako je objavila saborska poslanica iz redova albanske manjine Ermina Lekaj Prljaskaj, ona i kosovski ambasador u Zagrebu Gezim Kasapoli sastali sa šefovima HRT. Na sastanku je bio i glavni direktor HRT-a Kazimir Bačić.

Kako piše index.hr, ono što je navela kao dogovoreno na tom sastanku je skandalozno.

S vrhom HRT-a, naime, predstavnici Albanaca, ako je tačno ono što piše saborska poslanica, dogovorili su da se pokrene disciplinski postupak protiv radnika koji su napravili propust, da se saborsku poslanicu i ambasadora dovede u program HRT-a, da HRT-ova ekipa ode na Kosovo i tamo napravi prilog te da jedini izvor za situaciju na Kosovu, što je posebno nevjerovatno, bude “isključivo Radio televizija Kosovo”.

Sve to stoji u Facebool objavi poslanice Ermine Lekaj Prljaskaj.

“Danas u prostorijama HRT-a zajedno sa ambasadoromRepublike Kosova - Nj.E. Gezimom Kasapolijem, održala sam radni sastanak sa direktorom HRT-a gospodinom Kazimirom Bačićem te sa urednicima Kovačem i Perišićem. Zatražili smo javno izvinjenje od strane HRT-a koju su obećali uputiti ambasadoru Republike Kosova te da se pokrene  postupak protiv trojice radnika koji su 'nehotice' napravili propust!

Nadalje, HRT pozvatće kao goste informativno političkog programa Nj. E. Gezima Kasapolia i mene kao saborsku zastupnicu za albansku nacionalnu manjinu te će jedan sastav HRT-a posjetit Kosovo i snimiti jednu dokumentarnu- edukativnu emisiju o razvijenom Kosovu danas.

Takođe, zatražili smo da direktan izvor informacija vezano za situaciju na Kosovu bude isključivo RTK - televizija iz Kosova. Naime, HRT i RTK imaju sporazum o saradnji, ali se ta saradnja ne primjenjuje u praksi dovoljno te zato i dolazi do ovakvih propusta!” napisala je Lekaj Prljaskaj.

Osim dogovora o tome da jedini izvor informacija za stanje na Kosovu jednoj javnoj televiziji bude isključivo Radio televizija Kosovo, ostalo što je navela Lekaj Prljaskaj ne mora samo po sebi biti pogrešno, no ako je to doista dogovoreno na sastanku HRT-ovih čelnika i nje, te kosovskog ambasadora, mimo normalne procedure, ne samo da je pogrešno nego je i skandalozno, zaključuje index.hr.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana