Суд у Замбији ослободио осам хрватских држављана

Г.С.
Суд у Замбији ослободио осам хрватских држављана

Суд у Замбији ослободио је осам хрватских држављана, који су били осумњичени за трговину људима, односно за покушај незаконитог усвајања дјеце, као и фалсификовање документације.

Како преносе хрватски медији, хрватски грађани су већ шест мјесеци у притвору у тој земљи, а остаје да се види како ће реаговати тужилаштво послије одлуке судије.

Подсјећања ради, замбијски суд већ је једном приликом у фебруару ослободио држављане Хрватске, али их је полиција поновно ухапсила на аеродрому и вратила у притвор, те је суд поновно подигао оптужницу против њих.

Међу ухапшенима је и био и гитариста бенда "Хладно пиво" Зоран Субошић.

Александра Першић, једна од особа које су мјесецима чекале завршетак суђења у Замбији, поручила је да дјеца иду са њима у Хрватску.

"Не можемо да вјерујемо. Плакала је цијела судница. Сви су плакали, чак и чувари судије. Адвокати су отишли по дјецу, чека се папирологија. Чекамо да стигну код нас. Иду са нама у Хрватску", рекла је Александра Першић за 24сата.хр.

"Јутарњи" преноси да је хрватски конзулат у Преторији да усвојена дјеца долазе у Хрватску, а ријеч је о једном дјечаку и три дјевојчице старости од једне и по до четири године.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана