Sud u Zambiji oslobodio osam hrvatskih državljana

G.S.
Sud u Zambiji oslobodio osam hrvatskih državljana

Sud u Zambiji oslobodio je osam hrvatskih državljana, koji su bili osumnjičeni za trgovinu ljudima, odnosno za pokušaj nezakonitog usvajanja djece, kao i falsifikovanje dokumentacije.

Kako prenose hrvatski mediji, hrvatski građani su već šest mjeseci u pritvoru u toj zemlji, a ostaje da se vidi kako će reagovati tužilaštvo poslije odluke sudije.

Podsjećanja radi, zambijski sud već je jednom prilikom u februaru oslobodio državljane Hrvatske, ali ih je policija ponovno uhapsila na aerodromu i vratila u pritvor, te je sud ponovno podigao optužnicu protiv njih.

Među uhapšenima je i bio i gitarista benda "Hladno pivo" Zoran Subošić.

Aleksandra Peršić, jedna od osoba koje su mjesecima čekale završetak suđenja u Zambiji, poručila je da djeca idu sa njima u Hrvatsku.

"Ne možemo da vjerujemo. Plakala je cijela sudnica. Svi su plakali, čak i čuvari sudije. Advokati su otišli po djecu, čeka se papirologija. Čekamo da stignu kod nas. Idu sa nama u Hrvatsku", rekla je Aleksandra Peršić za 24sata.hr.

"Jutarnji" prenosi da je hrvatski konzulat u Pretoriji da usvojena djeca dolaze u Hrvatsku, a riječ je o jednom dječaku i tri djevojčice starosti od jedne i po do četiri godine.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana